En kattjuv

Idag läste jag på Facebook att det finns en kattjuv i byn. Om det står på Facebook måste det ju vara så. Det här förklarar ju en hel del. Nu förstår jag att det förstås måste ha varit kattjuven som har köpt alla katt-adventskalendrarna nere på ICA.

Kattjuvens modus operandi är alltså att hon börjar med att mata katterna ute. Efter en tid när katterna kommer dit regelbundet för att äta släpper hon in dem i sitt hus. Till slut flyttar katterna in där för gott. Det skulle ju katterna inte göra om hon bara erbjöd vanligt torrfoder. Hon måste alltså använda sig av någon form av gourmetmat.

Enligt uppgifter på Facebook bor tanten på en parallellgata till vår. Det här har gjort att jag känner mig väldigt oroad. Det känns obehagligt att ha kriminella runt knuten på det här sättet.

Alltså, vi har ju ingen katt. Men den typen av kriminalitet har ju en förmåga att eskalera har jag hört. Det börjar med kattstöld, sen blir det hundar och till slut släpper alla hämningar också börjar hon stjäla barn. Med tanke på att gullefjunet bråkar och kallar mig “Mamma Dum” var och varannan dag vid måltider när jag ber henne äta upp så känns det som att gullefjunet skulle vara ett lättduperat offer om tanten börjar locka med plättar med sylt varje dag.

Om tanten bor på vår parallellgata har hon dessutom väldigt nära till dagis. Jag tror att jag får ta upp det här med personalen på dagis och kolla om de är medvetna om faran.

Hungrig katt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *