En perfekt ormbunke

För några veckor sedan var jag i en blombutik och såg en ny sorts ormbunke. Alla vet att ormbunkar är riktiga problemblommor. Tjusiga i butiken men inte alls så snyggt när hundratals små ormbunkeblad ligger på golvet och skräpar. De är törstiga jävlar de där ormbunkarna.

Jag konverserade med floristen om ormbunken. Det här var en riktig blomkännare, ingen allmän kassör. Han hade kunskap och åsikter om vilken sorts typ av ytterkruka jag skulle ha (en större och dyrare än den jag höll i) och att jag skulle vattna blommorna underifrån för om man vattnar uppifrån blir det ett tunnelhål genom jorden och vattnet rinner rakt ner istället för att blöta hela jorden. Man kan sammanfatta det hela som att han kunde så mycket om blommor att om hade varit gift med floristen så skulle jag ha varit karln i förhållandet och han fruntimret.

Eftersom han var så kunnig om blommor frågade jag honom om den muterade ormbunken var av den sorten som inte barrade och han försäkrade mig att även om jag glömde att vattna den så skulle den inte fälla några löv. Jag slog till och köpte.

Jag måste säga att jag är mycket nöjd med mitt köp. Floristen talade sanning. Kolla här.

Perfekt ormbunke

Ormbunken är stendöd och den har inte tappat ett endaste blad. Kan man få tag på en bättre ormbunke än en som inte skräpar ner när den dör?

Det var för övrigt inte den där ytterkrukan han sålde mig. När ormbunken dog fick den en mindre kruka att stå i medan jag försökte vattna liv i den igen. Det funkade dock inte och ormbunken is no more så jag ska kasta bort den när jag julpyntar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *