Erbjudanden jag fått

Jag har ju tidigare sagt här på bloggen att inga företag skickar mig erbjudanden om att göra smygreklam för dem i utbyte mot någon vara jag inte visste att jag behövde. Då är det inte mer än rätt att jag nu informerar om att den här informationen inte längre är korrekt. Det är inte så att jag drunknar i erbjudanden, men ett och annat trillar in ibland nu för tiden.

Jag fick tex ett erbjudande från ett sökordsoptimeringsföretag om att anordna en bloggtävling där vinnaren skulle få ett antivirus/säkerhetsprogram till ett värde av 599 kr. Naturligtvis skulle jag också få ett exemplar. Jag tackade nej. För jag har redan ett säkerhetsprogram på datorn. Inte har jag något att säga om antivirusprogram heller, så jag skulle ha väldigt svårt att pressa ur mig ett blogginlägg i ämnet. Annat än om jag skulle skriva ett inlägg om hur brandväggar och antivirusprogram kan driva en till vansinne när de krånglar. Men jag antar att det inte var det de hade tänkt sig. Så jag avstod i alla fall detta fina erbjudande.

“Men så taskigt, vi då?!” tänker ni nu upprört. Nu är ni arga på mig för att jag tackade nej till en bloggtävling. Ni ville skriva rim och motivera varför just ni skulle vinna. Jamen, jag kräver inte er trohet. Vi har ju ett öppet blogg-förhållande, jag vet att ni läser andra bloggar också. Ni får helt enkelt tävla om antivirusprogram på någon annan blogg. Erbjudandet var säkerligen inte exklusivt för mig så om ni googlar bloggtävling+säkerhetsprogram hittar ni säker någon blogg där ni kan tävla.

Ett annat fint erbjudande jag fått var att jag skulle få testa en yoghurt. Mums filibabba. 18 kr och 50 öre kostar yoghurten ifråga. Det var mycket frestande att producera att litterärt mästerverk och göra reklam för ett företag i gengäld för en yoghurt. För det var inte vilken yoghurt som helst. Det var en yoghurt som man kunde göra glass av. Glass till frukost? hette emailet jag fick.

Återigen tackade jag nej. Eller för att vara mer exakt så svarade jag aldrig på emailet. Jag hade tänkt skicka ett artigt nej tack, men jag glömde bort det. Ja, jag vet. Nu är ni upprörda igen. Ni tycker att jag är självisk som håller på och tackar nej till en massa saker. Ni ville läsa en produktrecension om glassen till frukost.

Det är lugnt kära läsare. Jag tänker på er. Jag gick och köpte en yoghurt av sagda märke för 18,50. Jag unnade mig det. Så jag har gjort glass till frukost. Bara för att ni ska få läsa om hur det gick. Jag återkommer med ett inlägg om yoghurt-glassen senare. Den sanna o-sponsrade versionen.

Yoghurtkvitto

One thought on “Erbjudanden jag fått”

  1. Man måste få tacka nej ibland, tänk om man skulle säga ja till precis ALLT, jisses, det skulle inte funka 😉

    Ang det där antivirus så var jag faktiskt en av dom som tackade ja – men det berodde faktiskt mest på att jag själv var i akut behov av just ett antivirus, så det kändes som att jag själv kunde ha nytta av det liksom… sen har jag iofs inte skrivit nåt inlägg bortsett från tävlingsinlägget där andra fick chans att vinna – thats it, men ja… de krävde inget annat så det fick va bra så – har själv lite fantasibrist när det gäller såna saker då jag hellre skriver om barn, kläder och annat barnrelaterat 😉

    Yoghurt är gott, men vet inte alls vad jag skulle tycka om “glass” till frukost faktiskt… ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *