Ett glasmåtts äventyr

Det här är ett glasmått.

Glasmått

Det är vårt glasmått. Det rymmer 5 dl. Jag brukar tex använda det när jag bakar och behöver en halvliter mjölk.

Glasmåttet bor i den här skåpen. På översta hyllan.

Skål på hyllaDär har glasmåttet alltid bott. Inte alltid alltid sedan det tillverkades förstås. Sedan vi flyttade in i den här lägenheten har måttet bott på den här hyllan, längst till höger, innuti glasskålen, i den här skåpen.

Det här är en helt annan skåp, i vår lägenhet.

Städad hylla

Den här andra skåpen städade jag förra veckan och då blev det lite plats över på mittenhyllan. Det var därför jag städade. För att det skulle bli lite utrymme i skåpet och saker inte skulle trilla över huvudet på mig varje gång jag öppnade skåpen.

Så en dag, idag, hittade maken glasmåttet i diskmaskinen. Då tänkte han tydligen “På den här hyllan i den här skåpen har glasmåttet aldrig stått förut, jag ställer det här så att måttet får lite omväxling”.

Hylla med vilset mått

Dessutom tänkte maken säkert att det skulle hålla mig sysselsatt ett tag att leta efter måttet nästa gång jag ska baka.

Jag är dock inte dum i huvudet. Jag visste ju att glasmåttet varit i diskmaskinen idag och när jag öppnade skåpet där glasmåttet rätteligen hör hemma såg jag direkt att det var något som saknades.

Det tog mig ingen tid alls att räkna ut vart maken proppat in måttet. För jag vet minsann att om man frigör lite plats i en skåp så hittar maken genast något annat att ställa dit så att det inte längre finns någon plats till övers igen.

Så det blev ett kort äventyr för glasmåttet för nu har jag ställt tillbaka det där det ska stå.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *