Facebook-telefon

Igår kväll satt jag i godan ro och läste den intellektuella flashback-tråden om mordet på Esa Rano och förbluffades och förfärades om vartannat.

Helt plötsligt poppade Facebook-fliken upp och i en ruta stod det att en av mina FB-vänner försökte ringa mig. Helt förvirrad skickade jag sagda kompis ett chat-meddelande “Vad händer? Vad fan GÖR du, försöker du RINGA mig? På Facebook? Hur går det till?”

Min kompis bad omedelbart tusen gånger om ursäkt för sitt uppförande och sa att hon hade hittat en knapp på min FB-profilsida där det stod ‘call/ring’. Hon undrade vad det var och tryckte på knappen. Till sin förfäran upptäckte hon att hon därmed ringde upp mig och tryckte snabbt bort det.

Det var förresten det här storswålle som ringde. Men hon är en ok människa, det var ju ett misstag, jag har förlåtit henne.

Vi utförde tillsammans lite detektivarbete. Via chatten naturligtvis, inte via någon form av omodern personlig kontakt över telefon. Ganska snabbt konstaterade vi att Facebook har lagt dit en knapp på profilsidan som heter Call/Ringa. Fast den syns inte i alla browsers och inte alla användare har den. Den finns dock på båda våra profilsidor – mellan knappen för inställningar och meddelanden.

Det är väl en ny sådan där grej som Facebook “smyger” in bit för bit för att folk inte ska bli upprörda. Men jag är upprörd vill jag lova. Att alla mina 180-någonting Fejjan-bästisar helt plötsligt ska börja kunna ringa upp mig hur som helst utan förvarning är ju helt oacceptabelt. Ska det var på det sättet får jag ju lov och sätta mig ner och rensa bort 100-150 bästisar.

Det vet man ju sedan före nummer-presentationens tid att det finns folk som sitter och ringer andra människor helt utan förvarning. Utan att boka telefontid via email, text eller chat först. Så vill jag minsann inte ha det. Nu har Facebook gått för långt!

One thought on “Facebook-telefon”

  1. Vilken jävla loser! Jag känner att jag blir arg….. Sitta och trycka på knappar hursomhelst? Har människan inget bättre att göra om kvällarna? Äh, låt henne sitta där och skriva sina jäkla inlägg på språket som ingen fattar. Trams!
    Du är en storsint människa som förlåtit detta övertramp, det skulle JAG aldrig göra, men jag saknar helt dina jesusliknande egenskaper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *