Saker som jag hämtat i Luleå idag

Idag har jag varit till Luleå och hämtat maken från flyget. Gullrumpan fick stanna hemma. I sju och en halv mil satt jag och diggade till Krokodilen i bilen, Moster Ingeborg, Imse Vimse, Ekorrn satt i granen och andra hitlåtar. Björnen sover hoppade jag över, jag gillar inte arrangemanget på den sången på den skivan vi har.

När jag kom fram till Kallax och maken hoppade in i bilen var det första han sa “kan vi inte lyssna på radion istället?”. Glädjedödare.

Sen gick jag på stan en sväng och köpte lite saker. Jag kanske berättar om det i ett separat inlägg senare, om jag ids.

Jag hämtade andra grejer i Luleå också. Här är en bild.

Dem har jag inte köpt. De är inte en hushållerska och barnflicka från Östeuropa. Tyvärr ska jag kanske säga, för det vore ju toppen att ha två hjälpredor. Det är två kompisar från London som kommit för att hälsa på. Om man ska vara noga med fakta är Linda från Holland, men hon bor i London, och Eleanor har flyttat från London till Leeds.

De är här för att hälsa på och vill se vad kultur- och nöjesmetropolen Piteå har att erbjuda. Kulturen har vi redan avklarat. Jag körde förbi Musikhögskolan i Piteå på vägen hem och pekade ut byggnaden. Nöjet har jag tänkt att vi ska ordna själva här hemma. Jag har köpt vin. Maken får laga middagen. Jag kan berätta en rolig historia. Det känns som ett bättre alternativ än att ta med dem ut på Statt eller Havsbadet.

Jag tänkte också att vi ska visa dem saker som är typiskt Norrland. Så jag ska visa dem träd. Både tall och gran. Kanske en björk också. Om vi hittar något träd som är extra fint tar jag en bild och visar er också senare.

5 thoughts on “Saker som jag hämtat i Luleå idag”

        1. Jamenvisst har jag varit där, men att ta två “londonbor” dit trodde jag du menade sarkastiskt…. Hahahaha. Laver är fint, men inte skulle jag åka dit igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *