Farliga leksaker

En av grannens tonårsdöttrar är travponnykusk och idag fick gullefjunet följa med till Solvalla och titta när hon tävlade. Följa med till stallbacken och klappa ponnyn fick hon också göra. Ni kan tro att hon var lycklig. Jag berättade för maken när de gick iväg att jag tycker att de vore bättre om hon blev intresserad av trav än ridning. Det finns mer pengar i travsporten än i ridsporten ju.

Grannen berättade att de hade en del prinsesskläder som deras döttrar vuxit ur och frågade om gullefjunet fick leka med prinsesskläder och om vi ville ha dem. Jag förstår att hon frågade för det finns ju en del föräldrar som säger att de vill ge sina barn “valfrihet att leka med vad de vill utan att hämmas av könsroller”. Så deras ungar får leka med precis vad de vill, men om de är flickor får de inte leka med prinsesskläder för att föräldrarna ser prinsesskläder som symbolen för ojämlikhet.

Vi har en del förbud här hos oss också. Gullefjunet får inte leka med knivar, eld eller medicinlådan. Prinsesskläder däremot ser jag inga hälsofaror med, så det får hon leka med. Det blir nog någon sorts chef av henne ändå när hon blir stor, även om hon har på sig en rosa prinsessklänning när hon är fyra.

Prinsesskläder2

Fotot med motorsågen är helt arrangerat. Hon hade redan tagit av sig prinsesskläderna och ville inte ta på dem igen. Jag mutade henne att ta på dem igen och hålla i motorsågen genom att lova henne att göra nya såpbubblor.

EDIT: Ytterligare information om såpbubblorna. Hon lyckades hälla ut hela burken i barnvagnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *