Seriöst alltså?! Ett halvt kilo socker?

Jag är minsann inte rädd för socker. När folk börjar mala på om farorna med socker brukar jag ta lite extra socker i kaffet. Om man ska baka och är rädd för socker tycker jag lika gärna att man kan lägga ner hela projektet. Finns det något som är mer irriterande än folk som är självgoda över att de bakar utan socker? Låt bli liksom. Snacka om slöseri med tid och energi att baka hälsosamt. Det är ju ingen som går på deras tjat om att “det blir PREEECIIIIS lika gott”.

Det hänger ju inte på mängden socker i receptet utan hur mycket man trycker i sig. Det är nog där de hälsosamma bakandets hemlighet ligger. Ingen tvingar i sig för många bitar av osmakande hälsosamt fika.

Idag är vår kulturelle vän Ulf här på middag så jag skulle göra en kladdkaka till efterrätt. Jag är inte besserwissertypen som brukar ifrågasätta recept. Jag gör som jag blir tillsagd. Men när jag hade hällt upp sockret i bunken så kollade jag ner och tänkte “har jag läst fel?”. Jag kollade och det stod 5 dl socker och det var exakt vad jag hade hällt ner. Kolla här så mycket socker 5 dl är.

Socker i en Kitchen Aid-bunke

Det är ju chockerande mycket socker. Jag är ju bra på matte så jag räknade ut hur mycket 5 dl socker är i kilo och det är ett nästan ett halvkilo. Mängden socker ser ju större ut än vad jag trodde att kakan skulle bli. Jag hade i alla fall läst rätt, så jag körde på. Ett halvkilo socker måste ju vara en garanti för att kladdkakan blir god.

Halvkilot socker är ju inget stort problem i sig. Jag ska ju inte äta hela kakan själv.

En annan viktig anledning till att jag håller fast vid vikten av att använda mycket socker är att alltid retar det någon. Det finns ju gott om medlemmar i sekten LCHF.

3 thoughts on “Seriöst alltså?! Ett halvt kilo socker?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *