Finns det någon bittrare räkning att betala än dagisräkningen för juli?

Nej jag tror inte att det gör det. För dagispersonalen börjar bearbeta en ett kvartal i förväg för att man ska betala juli månads räkning för ingenting även om man själv bara har en veckas semester. Trots att man har rätt till god barnomsorg även under juli månad så vitt jag vet.

Men dagispersonalen låter en veta att om man nödvändigtvis måste ha barnomsorg under juli månad så har man givetvis rätt till det, men det är mycket möjligt att den kommer att vara undermålig.

Om en servitris på en restaurang skulle be en betala tusen spänn för en middag och sedan be en att gå hem och laga sin egen mat och diska själv, eller om ett biträde på en klädesbutik skulle be om en tusing för ett klädesplagg för att sedan gå hem och sy det själv så skulle man aldrig acceptera det. Eller gud förbjude om någon tiggare skulle be om 2 kronor, då ringer folk till kvällspressen för att tiggaren hade en mobiltelefon.

Men när det gäller ens barns välbefinnande så betalar man juli månads dagisavgift trots att man förväntas ordna alternativ barnomsorg, bara för att man vill sitt barns bästa.

Dagispersonalen gör alltid väldigt klart att barnens bästa är att de INTE är på dagis i juli – för de är “underbemannade” – och ingen av ens barns ordinarie personal kommer att vara på “jourdagis”. Det läggs också alltid extra betoning på att ingen av barnens kompisar kommer att vara på “jourdagis”. De spelar alltså på alla föräldrars rädsla att ens barn ska hamna utanför.

Så föräldrar tvingar släkt/vänner att ta han om barnet om man inte själv kan ta ledigt. För man vill ju sitt barns bästa. Man är ju mönster-familjelivs-morsa för gud skull!

Sen om föräldrarna kan ta ledigt på hösten så heter det “det är inte så bra för barnet att missa en vecka under den här tiden av året, vi har mycket aktiviteter på gång, barnet kan hamna utanför…”.

Pedagogik-kurserna borde ta itu med juli och skadan av en veckas frånvaro. Tänk er ett barn som har föräldrar som är så oansvariga att de tar sitt barn på en veckas semester utanför juli. Om det barnet sen blir sjuk i någon månad utanför juli så är ju dagisbarnets, som inte ens har skolplikt, framtid förstörd för evigt.

Ja. Det var bara det jag ville säga. Dagis i juli är dyrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *