Fisksoppa med curry

Idag åt vi fisksoppa. Jag hade tänkt att ni skulle få receptet för en gångs skull. För alla älskar den här fisksoppan. Alla utom jag. I min receptpärm heter den Mammas Fisksoppa. I mammas receptpärm heter den Syrrans Fisksoppa. Vad den heter i min mosters receptpärm har jag ingen aning om.

Fisksoppa

För 4 pers. Om en av de fyra är små-ätare som jag blir det dessutom över till en lunch. Vilket är bra om man behöver en matlåda till jobbet.

1-2 pkt ca 600 gram torsk

3 st morötter

1 halvstor purjo

1 paprika

Fräs grönsakerna i 2 tsk curry och 2 msk smör.

Koka upp 8 dl vatten och 2 tärningar fiskbuljong. Tillsätt buljongen i grönsakerna. Låt sjuda i 5-10 min. Lägg i fisken och låt sjuda i 5 min. Blanda i 2 1/2 dl creme fraiche, 1 dl dill, 1/2 citron el citronpeppar och 2 tsk salt.

Receptet säger att man ska sätta i kräftstjärtar på tallriken. Men vi kastar alltid i räkor i soppan alldeles innan man serverar.

Kan serveras med aioli. Glöm för guds skull inte bröd, så att man har något att äta sig mätt på.

Till efterrätt kan man äta extra smörig kladdkaka med glass.

Kladdkaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *