Flytta inte på mina glasögon

Maken har städat i badrummet. Utan att fråga om lov. Inte dammsugit och skurat alltså, det får han göra utan att fråga om lov. Han har om-organiserat hela badrumshyllan.

Min favorittvål, som maken har så svårt att pumpa ut tvål ur, är jättesvår att hitta i just den flaskstorleken jag vill ha. Så när jag hittade den på halva priset köpte jag två. Maken bestämde sig för att vara hjälpsam och ställa bort dem eftersom jag lämnat dem på köksbänken. Då flyttade han om alla saker på alla hyllorna.

Det blev inte bra.

Men det såg jag inte förrän jag hade varit och väckt honom och beordrat honom att stiga upp och komma och leta reda på mina glasögon.

Liggande tvål

Om ni kommer hit och fikar någon gång så är det väldigt viktigt att ni kommer ihåg att inte flytta på mina glasögon. Jag lägger dem alltid på samma hylla i badrummet på morgonen när jag tar på mig linserna. För när jag tar av mig linserna så ser jag ingenting. Jag ser inte ens ett par glasögon som ligger rakt framför näsan på mig.

Så om ni går på toa och ser ett par glasögon som ligger på hyllan, samma hylla som de alltid ligger på, och tänker “varför ligger det ett par glasögon här?” så ska ni inte fundera över det. Låt dem bara ligga där. Lägg dem INTE i nagelackskorgen – det är en helt ologisk plats för mina glasögon. Om jag då har hunnit ta av mig linserna och sträcker ut handen efter glasögonen och ni har lagt dem i nagellackskorgen så ser jag ju dem inte och vem tänker på att treva runt i nagellackskorgen och leta efter dem i blindo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *