Folk som säger att norrlänningar är tystlåtna har aldrig sett en film där en norrlänning testar en gräsklippare

Vera har fått en gräsklippare av Smartson. The deal var bla att de skulle göra en film om gräsklipparen. Och Veras make Matte och deras polare Ola – ja de gick all-in på det här med gräsklipparfilmen.

I sju minuter och 55 sekunder pratar de om gräsklipparen. På norrländska. Det här vill ni inte missa.

Jag snabbkollade på några av de andra gräsklippar-testarnas videor på Smartsons sida och de var rena rama gräsklipparfilms-amatörerna jämfört med Matte. En av de andra killarna hade bara fått ihop två minuters gräsklipparfilm. På de två minuterna hann han kalla gräsklipparen “kanon” fyra gånger. Vadå “kanon”?? Vad säger det om gräsklipparens egenskaper? Ingen musik hade han heller. Och ingen myggattack. Matte har både musik och en myggsvärm som försöker flyga in i örat på honom (vid 1.45 om ni inte har tid att se hela filmen).

Matte är kungen av gräsklipparfilmare, i hans film får man till och med reda på om gräsklipparen är framhjulsdriven eller bakhjulsdriven (ca 4 min in i klippet).

Om ni bara har tänkt se en gräsklipparfilm i sommar så rekommenderar jag denna.

2 thoughts on “Folk som säger att norrlänningar är tystlåtna har aldrig sett en film där en norrlänning testar en gräsklippare”

  1. Jag ger den 4/5 pitepaltar! Entusiasm, trovärdighet och fint naturfoto. Ett extra plus för musiken och att man såg myggen i motljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *