Hur man slår in en julklapp

Senaste veckan har jag fått flera besök här på bloggen från folk som har googlat efter ‘paketinslagningar’. En person letade tom efter vackra paketinslagningar. Någonstans här på bloggen finns det tydligen paketinslagningar eftersom folk hamnar här. Men några julklappsinslagningar finns det inte på bloggen. Det är väl det ni letar efter nu antar jag?

Allvarligt talat vet jag inte hur inkompetenta ni är om ni måste googla efter hur man slår in en julklapp. Men självklart ska jag hjälpa er nu när ni ändå är här.

Gör så här. Detta är instruktioner för hur man slår in ett paket som är bredare än en rulle papper. Repetition är lärandets moder så ställ markören över bilden för upprepande eller tydliggörande av instruktionerna.

Rulla ut pappret på ett bord eller på golvet och ställ kartongen på pappret. Akta så att ni inte river sönder pappret medan ni håller på.

Trasigt papper

Om olyckan ändå skulle vara framme lagar ni med en bit tejp.

Lagat papper

Om ni väljer att hålla till på golvet kan jag tipsa om att kolla att ingen har klampat omkring på golvet med snöiga skor. För då blir pappret blött.

Blött papper

Om ni glömmer kolla detta för att ni förutsätter att ingen springer omkring i snöiga skor i köket så gör det ingenting. Pappret torkar nämligen.

Vik upp ena ändan av pappret på kartongen och lägg dit en sax som tyngd medan ni river en tejpbit. Klistra fast en tejpbit.

Sax som tyngd

Vik upp andra ändan av pappret och klipp av pappret på lämplig längd.

Klipp

Klipp två ytterligare pappersbitar i lämplig storlek och täck sidorna och tejpa fast.

Täck sidorna med papper

Vik in hörnen snyggt eller o-snyggt och tejpa.

Vik hörnet

Nu är julklappen färdig. Nu kommer vi till momentet där det är dax att imponera. Verkligen visa hur duktig man är. Dekorera julklappen.

Leta fram något skrot som finns kvar sedan förra hjulen. Tag en stjärna eller två. Pilla bort pappret på baksidan.

Peta bort lappen

Tryck fast stjärnan/stjärnorna på julklappen.

Stjärna på julklappTag sedan en sax och en platt snörstump av papper. Vik upp saxen och lägg snöret mot ena saxbladet och håll fast med tummen. Drag i snöret. Då krullar det sig.

Krulla snören

Gör gärna flera krulliga snörstumpar. Mycket är alltid bättre än lite. Många är bättre än få. Fler är bättre än färre.

Krulliga snörenTag en tejpbit och sätt den på de krulliga snörena. Detta är paketinslagningens svåra moment, tejpen klistrar alltid fast sig någonstans där den inte ska. Ge inte upp! Om man svär litegrann medan man pillar loss snörena från tejpen känns det bättre. Klistra skiten på julklappen.

Tejpa krulliga snören på julklapp

Nu är ni klara och har en vacker julklapp.

Färdig julklappVad menar ni att ni inte tycker att det blev fint för att jag inte mönsterpassade pappret i skarvarna?! Om ni är så himla duktiga själva fattar jag faktiskt inte varför ni googlar hur man slår in en julklapp.

En annan viktig sak att ha i åtanke är att inte lägga så mycket tid, möda och besvär på det hela. På julafton kommer någon att riva alltihop i hundra bitar på ett par sekunder.

2 thoughts on “Hur man slår in en julklapp”

    1. Du får skriva ihop några basic instruktioner åt honom att ha på väggen bredvid spisen. Steka bacon. Koka vatten. Så pass att han klarar sig 8 timmar åt gången när du är på jobbet som du snart får.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *