Hur man torterar ett 20 månader gammalt barn

Gullefjunet har en kusin som är vuxen. Gullefjunets kusin fick barn ca 7 månader efter oss. En flicka som heter G. Så gullefjunets kusin har alltså ett barn som är nästan jämngammal med gullefjunet. Om/när gullefjunet får barn blir det barnet tremänning med G, som då alltså också är vuxen. För vi har inte tänkt oss några tonårsgraviditeter i gullefjunets framtid. Det ingår inte i planerna.

Komplicerat va? Alldeles för komplicerat för barn. Så vi säger till gullefjunet att hon är kusin med G fastän hon egentligen är kusin med Gs mamma.

Igår hade vi i bokat in en God Jul-Skypning med svägerskan och hela deras familj. Inklusive lilla G.

Vi hade bestämt att vi skulle ha vårt julbord tidigt, redan klockan två. Sen skulle tomten komma någon gång efter maten. Svägerskans familj gjorde mer traditionellt så att de skulle äta senare. Så maken och svägerskan bestämde kvart i fyra som Skypetid. Tanken var att det skulle bli mittemellan, efter vi ätit klart och tomten hade gått och innan tomten och maten hos dem. Mitt i Kalle Anka.

Så här i efterhand kan jag väl säga att det här var kanske inte riktigt schyst mot lilla G. För kvart i fyra var vi fortfarande mitt i julklappsöppningen. Så där blev de två barnen fösta framför datorn för att sitta och vinka till varandra. Gullefjunet var exalterad över de julklappar hon redan öppnat och sprang ut och in i kamerabilden och visade upp leksaker. Helt plötsligt kom hon farandes med en julklapp och började riva julklappspapper och kastade det till höger och vänster.

I andra ändan av Skypen satt lilla G som tomten inte hunnit komma till ännu och tittade på. Hungrig. För de hade ju inte ätit än heller. Dessutom fick hon lov att sitta och lyssna när en massa dumskallar till vuxna satt och sa “Titta G! Gullefjunet har fått en docka. Vad fin!”. 

G sa inte så mycket. Men jag vet vad hon tänkte. Hon tänkte “Det skiter väl jag i. Vad gullefjunet har fått i julklapp. Jag vill ha MINA julklappar.”

Vi tänker ut en bättre plan till nästa år.

Jag har fått en docka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *