Julglädje på Familjeliv

Alla tycker inte att julen är rolig. För många är julen pest och pina.

Det finns vuxna som sitter ensamma. Det finns familjer som har det svårt ekonomiskt. Barn som inte får julklappar eller som får färre julklappar än sina kompisar. Föräldrar som har dåligt samvete för att de inte har råd med en sådan jul som presenteras på Facebook, bloggar eller som vänner och bekanta uppger sig ha. Det finns familjer där någon förälder dricker så mycket sprit att det slutar i hustru- eller makemisshandel

Ute i stora vida världen finns det barn och vuxna som inte ens bryr sig om att det är jul eller julklappar. De skulle bara vilja ha något att äta, kläder att ta på sig och tak över huvudet.

Det finns folk som har legitima skäl att inte tycka att julen är rolig.

Också finns det folk som hänger på Familjelivs forum. Den naturliga mötesplatsen för människor som är missnöjda, bittra eller som bara vill moralisera i största allmänhet.

Vi börjar med kvinnan som fick en tandborste i julklapp av sin make. Visserligen en eltandborste, men en tandborste är alltid bara en tandborste. En borste som man borstar smuts ur käften med. Tråden innehåller detaljerade diskussioner om priset på eltandborstar.

Sen finns det människor som inte kan bestämma om de ska se Kalle Anka hemma eller borta. Det blir så mycket kaos av Kalle Anka-tittandet att det slutar med att kvinnan sitter hemma och gråter och tittar på Kalle medan dottern är hos farmor och farfar. Allt är kvinnans svärmors fel och tråden behandlar ingående hur man skall tolka en suck som svärmodern släppte ifrån sig.

Någonstans i Sverige har någons julafton blivit förstörd av att en unge fick en vit iPad istället för en svart som han önskat. Ungen kastade iPaden i golvet. I den här tråden diskuteras det om ungen är en otacksam snorunge eller om han inte kan rå för sina känslor. Konsekvenser och straff avhandlas också.

En kattallergikers syster tar med sig katten till julfirandet. Rena rama Gunilla Persson fasonerna. Redan på sidan två i tråden tycker någon att kattallergikern ska ringa efter en ambulans. För att hon ska få lite sympati och för att ambulanspersonalen ska kunna göra familjen uppmärksam på hur fel de gör mot kattallergikern. Tråden utvecklas till en lång diskussion om akutsjukvård. I inlägg #110 återkommer personen som rekommenderade akut sympativård för att berätta att hon hade lämnat tråden dagen innan för att hon hade känt sig påhoppad. Eftersom det var julafton hade hon blivit extra ledsen. Detta är ett tydligt bevis på att julafton är fel dag att debattera kattallergier om man är lite skör.

Det finns en tråd där man kan rapportera vad, och exakt hur mycket, man drack på julafton. En del drack alkoholhaltiga drycker. Andra höll sig till julmust. Inlägg #31 avlägger rapport om 5 glas vatten. Det är viktigt att man är ärlig och exakt. Vissa uppger till och med klockslag, inlägg #36 är ett föredöme på den här punkten.

Slutligen en troll-tråd. En man berättar att hans fru blev så full att hon sket i kattlådan för att det var upptaget på toaletten. Nästa morgon hade kärringen fräckheten att be sin make att tömma kattlådan. Då tog han in på hotell. En människa utan troll-filter frågar om han lämnade kvar barnen hos en alkoholist när han åkte till hotellet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *