Hur mycket vila behöver de egentligen?

Det har ju varit fotbolls-VM i några veckor nu fastän det känns som månader. Jag vet det här för att jag har läst om det på Facebook. Jag har också sett några rubriker om någon “skandal” där någon karl bet en annan karl. Det var ju inte så snällt men jag tyckte inte att händelsen motiverade nivån av nyhetsrapportering. Folk blir bitna i axeln varje dag på dagis. Det kändes som lite krokodil-under-lekstuga-nivå på den nyheten.

Jag trodde att de spelade semi i den här fotbollstävlingen igår så jag tyckte att de kunde spela final idag. Fast jag hade gått händelserna i förväg för det var tydligen bara kvartsfinaler igår.

Så då borde de väl kunna spela semi idag och final imorgon. Tycker jag alltså, men på den här nivån blir folk ju miljonärer innan lärt sig läsa, och därefter tycker de inte att det är så viktigt att läsa för det kan någon annan göra åt en. Så de behöver tydligen vila en hel dag innan de kan jobba igen efter de har sprungit omkring i 90 minuter. Inga sjuksköterske- eller restaurangbiträdesämnen där alltså.

Men det är ingen fotbollsfinal imorgon eller ens dagen därefter. Det här VMet måste ha planerats av en före detta fotbollsspelare. Manlig givetvis. För alla vet att en fotbollsfinal måste spelas på en söndag. Så eftersom det bara var kvartsfinaler igår kan inte finalen spelas förrän nästa söndag.

Sjukt dålig planering.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *