Ibland vill jag också ha lite uppmärksamhet

Det är mest maken som lagar mat här hemma. Särskilt när vi ska ha gäster. Sen när vi äter sitter alltid gästerna och prisar hans matlagning. “Oj så gott” och en massa sådana komplimanger.

Det här kan man ju bli lite trött på. Så fantastiskt är det väl ändå inte att han kan laga mat bara för att han är man? Är det verkligen det? Ibland brukar jag försöka leda in samtalet på mig istället genom att säga “Idag har jag tankat bilen” eller “Idag har jag installerat en ny mjukvara på datorn”. Då skulle man ju kunna förvänta sig allmänt jubel runt bordet, applåder och att någon säger “vad duktig du är, att du kan sånt, du som är kvinna”. Typ att jag ska få sola mig i lite beröm en stund. Oftast brukar det inte bli så. Någon säger kanske “Jaha”. Sen vänder de sig tillbaka till maken igen och säger något i stil med “Vilken fantastisk sås, hur har du gjort den?”. Sen sitter vi där igen och pratar om något sås-recept i evigheter.

Emellanåt bestämmer jag mig därför för att jag också ska bidra till matlagningen. Jag brukar hålla mig till förrätten så att gästerna inte svälter ihjäl om de inte gillar min matlagning. Man får inte vara dum och ta sig vatten över huvudet. Det gäller också att köra på säkra kort som är lätta att laga, men som ändå imponerar på gästerna och ger intryck av att man är lite av en mästerkock.

Min parad(för)rätt är Butternut squash soup. Det funkar extra bra här i Sverige eftersom det är många som inte ens vet vad en butternut är. Så folk blir imponerade bara de hör namnet på soppan.

Anledningen till att jag maler på om det här är att jag inte gjorde någon butternut squash soppa den där dagen när jag bakade bullar i ottan. Jag är inte så där duktig som UnderbaraClara och gör två projekt på en gång. Jag är mer amatör-underbar och brukar bara få till ett projekt per dag. Men idag har jag gjort soppa.

Ni ska få receptet så att ni också kan imponera på folk med en jättegod soppa, som till och med folk som jag klarar av att laga. Inlägget ligger här klart och bara väntar på att få publiceras och nå ut till världen. Men vi har inte ätit än. Inlägget måste ju ha ett foto på soppan när den ligger i en tallrik med en klick creme fraiche på. Så ni måste vänta tills jag har fotograferat soppan.

Men ni kan få en liten bild på vad som komma skall. Så här ser en butternut squash ut. Det kan vara bra att veta. Speciellt om man sitter i kassan på Coop eller ICA. Om man vet hur en butternut squash ser ut slipper man bläddra igenom alla de där bladen med priser för att till sist fråga kunden “vad är det här egentligen?”.

2 thoughts on “Ibland vill jag också ha lite uppmärksamhet”

    1. Det är installation av mjukvara som är lätt, man bara sitter ner och låter datorn jobba. Trycker med höger pekfinger emellanåt. Matlagning däremot är svårt och jobbigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *