Inte populär alltså

Det gick bra, flygplansköket brann inte upp.

Idag är alltså maken med till Stockholm, han ska på möten imorgon. Gullefjunet sover hos mormor och morfar. Innan vi åkte sa jag till henne att hon skulle säga till morfar “det är viktigt att man följer reglerna” (om godis och glass på vardagar och sådant alltså). Så då sa hon det till morfar samtidigt som hon vevade förmanande med pekfingret. Sedan vände hon sig till mig och gapflabbade. Det kändes som att det var mig hon skrattade åt, som att hon och morfar visste att det var ett spel för galleriet.

När vi kom till brorsan frågade jag maken om han ville se min gröna overall.

Maken: Har jag något val?

Jag: Nej faktiskt inte.

Jag skrudade om. “Slipped into something more comfortable” som det heter. Men jag gled inte in i någon oanständig silkesnegligé förstås. När jag hade bytt om gjorde jag en piruett framför maken.

Maken: Herrejävlar….

Jag: Eller hur!!!?!

Maken: Jag tror att det är risk för att den där kommer att bli missfärgad i en tvätt så fort jag också flyttar ner till Stockholm.

Jag: Det är svårt att missfärga något som är grönt. Det brukar vara grönt som är boven i dramat.

P.S. Ni som undrar vart vi ska flytta om två veckor får läsa svaret på kommentarerna till det här inlägget, jag orkar inte skriva ett separat inlägg om en flytt som inte är någon riktig flytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *