Jag cyklade i tre timmar

Ibland håller jag på med projekt som involverar cyklar. Ni som har hängt med här på bloggen sedan början kommer kanske ihåg att jag höll på med ett cykelprojekt för några år sedan.

Nu har jag hittat på ett nytt cykelprojekt som går ut på att jag ska cykla till jobbet. Enligt google maps är det 1,1 mil till jobbet och tar 42 minuter att cykla. Problemet är bara att jag inte hittar till jobbet. På cykel alltså, med t-banan hittar jag.

Så idag skulle jag reka cykelvägen så att jag hittar till jobbet. Jag tänkte att det inte var så smart att försöka hitta till jobbet en måndagmorgon när man verkligen ska till jobbet utifall att man aldrig hittar dit. Så jag packade min lånade Frost-ryggsäck och cyklade iväg.

Cykeltur

Efter en halvtimme (alltså 12 minuter innan jag borde vara framme på jobbet enligt google maps) stannade jag och ringde till maken för att berätta hur det gick och informera honom om att jag var vid Bromma Blocks. Enligt google maps tar det 38 minuter till mitt jobb från Bromma Blocks.

Maken bara “Hur lyckades du hamna där?!”.

Å jag bara “Hördududu, nu ska du inte vara sådär. Det finns faktisk MASSOR cykelvägar som leder till Bromma Blocks.”.

Jag cyklade tillbaka halva vägen och cyklade om en annan väg. Cyklade rätt ett tag och helt plötsligt var det någon som hade byggt en pool mitt i cykelbanan så då försökte jag cykla runt poolområdet och cyklade fel igen. Så jag cyklade tillbaka och cyklade rätt och sedan cyklade jag bara fel två gånger till.

Två timmar efter starten var jag framme vid jobbet. Jag köpte en vattenflaska och sedan cyklade jag hem igen och det tog det en hel timme trots att jag cyklade rätt hela tiden för att jag var så trött av allt cyklande. Tre cykeltimmar på raken är jobbigt ska ni veta.

Så nu hittar jag till jobbet med cykel. Nu behöver jag en cykelväska. Maken tycker att jag kan trycka ner handduken och jobbkläderna i korgen som hänger på pakethållaren.

Han fattar ju ingenting. Vad är det för mening med att cykla till jobbet om man inte använder det som argument för att köpa en ny väska? Dessutom ligger det en icke fungerade cykelpump och en vattenflaska i cykelkorgen så jag tycker att det är fullt där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *