Jag förhandlade till mig all köttfärssås

Det är på inget som helst sätt så att maken är dålig på att tillaga fisk. Enda problemet när han lagar fisk är att han använder fisk. Men han är grym på köttfärssås. Jag får dock inte köttfärssås tillräckligt ofta för maken tycker att det är “tråkigt att laga för det har jag gjort så många gånger”. Sättet att slippa fisk är tydligen att låta maken laga det jätteofta så att han börjar tycka att det är tråkigt.

Igår julshoppade jag. När jag satte mig i bilen på vägen hem så tänkte jag för mig själv “Ikväll skulle jag verkligen behöva någonting riktigt gott till middag” också satt jag där i bilen och smed planer för hur jag skulle prata mig till en köttfärssås. När jag kom hem stod det redan en köttfärssås och puttrade på spisen och då höll jag på att dö av lycka.

Ibland när maken gör köttfärssås så blir den god och emellanåt blir den så god att jag äter två skogshuggarportioner och sedan ångrar jag mig jättemycket efteråt. För att jag är för mätt och för att det blev för lite mat kvar. Köttfärssås är nästan ännu godare dagen efter och dessutom gör den sig utmärkt i frysen.

Igår blev den sådär supergod. Så jag har förhandlat till mig att alla tre portionerna som blev över är mina. Att jag får äta dem själv när jag kommer hem sent från jobbet och maken och gullefjunet redan har ätit eller att äta till lunch på helgerna när aktiviteter gör att alla äter lunch vid olika tillfällen.

KöttfärsåslådorSå här gick förhandlingen till.

Jag: Jag tycker att jag ska få alla restportionerna själv. Du och gullefjunet uppskattar inte köttfärssåsen lika mycket som jag gör så om jag får alla själv kan ni få äta fisk och ris.

Maken: Okej, på ett villkor. Du får portionera upp resterna.

Så då gjorde jag det. Han sa inget om att diska grytan så den ställde jag i diskhon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *