Jag orsakade en mini-tsunami

Alltså, egentligen var det meningen att jag inte skulle tråka ut er mer med historier om vårt bad. Men jag glömde en viktig sak igår.

Förutom snurrelisnurr-kanan fanns det ju en till vattenrutschkana där vid poolen på Norrstrand. Den var mycket kortare, men brant. Så här ser den ut, fast de har målat om den, så nu är den gul.

Dottern har ingen urskiljningsförmåga när det gäller rutschkanor, hon tycker att ALLA är lämpliga för hennes ålder. Ungefär så här lät det igår “den – nej den är för brant – åka den – nej den går så fort – måste åka – den är för stora barn – måste åka den rutschkanan”.

Jag studerade barnen som åkte rutschkanan. Det gick ju fort. Men vattnet var inte alls djupt, bara typ 25 cm. Det plaskade ju när barnen landade. Men inte så jättefarligt, de gled liksom på vattnet också skvittrade det litegrann.

Så jag tänkte att gullefjunet kanske skulle kunna åka om hon satt i mitt knä. Men jag beslutade mig för att testa själv först.

Nu är liksom grejen att de här barnen som jag hade studerat när de åkte vägde kanske max 25 kg. Ni behöver inte gångra det med tre för att komma fram till min vikt. Men ni får gångra med mer än två. Närmare tre än två. Dessutom har jag ju större röv än barnen. Dvs större “åkyta”.

Barnen åkte fort i rutschkanan. Jag åkte som en oljad blixt. Det här med att bromsa genom att hålla emot med fötterna som brukar funka i rutschkanor gick inte alls. Sen när jag landade i vattnet så gled jag inte alls på vattenytan och skvittrade lite vatten.

Först sjönk jag som en sten till botten av det 25 cm djupa vattnet. Det gjorde lite ont. SEN gled jag. På botten av bassängen. Sen när det tog stopp för mig. Ja, då hade jag satt vattenmassorna i den grunda poolen i rörelse. Så vattnet fortsatte som en liten mini-tsunami genom barnpoolen och slog emot kanten på andra sidan. Jag misstänker att badvakten som satt uppe i ett torn fick vattenskvitter i ansiktet.

Inga barn skadades under den här övningen. Gullefjunet fick inte åka den rutschkanan.

4 thoughts on “Jag orsakade en mini-tsunami”

    1. Det var nog många runt poolen som skrattade också. Men jag borstade av mig och låtsades som om ingenting hade hänt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *