Jag tänker inte åka och titta på något demensboende i Karlstad

Vi ska till Karlstad över helgen. Vi ska hälsa på min kusin. Faktiskt har jag inte bara en kusin i staden, jag har en till kusin från andra sidan släkten så vi ska hälsa på henne också.

Jag pratade med kusinen som vi ska bo hos häromdagen. Då frågade hon vad vi ville göra, om det var något speciellt vi ville se. De har ju säkert ett Åhlens i Karlstad, det skulle jag väl kunna tänka mig att gå in på en sväng, eller någon annan butik på stan. Någon rutschkana eller lekpark skulle säkert också uppskattas.

Då påpekade kusin att att maken ju är lite intresserad av historia och annat “sevärt” skrot som han lyckas nosa sig fram till. Så jag frågade kusin vad Karlstad har för tråkigheter sevärdheter att erbjuda. Hon erkände att hon inte var så insatt, hon är ju inflyttad, och att hon skulle få lov att läsa på i så fall. Jag sa åt henne att vi kunde hålla en låg profil på det där och se om vi kan komma undan.

Senare på kvällen frågade jag i alla fall maken om han hade varit i Karlstad förut eller om han visste om det finns något ointressant att se där. Då svarade han att det ju finns gruvor. Kan ni fatta vilken otur jag har?! Först finns det gruvor i Karlstad och sen för att göra det hela ännu värre så vet maken om att de finns gruvor i Karlstad. Maken har släpat ner mig i gruvor förut och det är kallt, fuktigt och ointressant.

Det brukar varken finnas stalaktiter eller stalagmiter i gruvor. Vill man se sådana måste man åka till en grotta. Jag föredrar grottor över gruvor. I gruvor brukar det på sin höjd finns någon rostig vagn och lite räls som den kan (kunde…) rulla på.

Jag trodde inte mina öron när maken sa att det finns gruvor i Karlstad. Hur kan två av mina kusiner flytta till en stad där det finns gruvor? Jag tänkte att jag skulle forska mer i om det här med gruvor verkligen stämde. Vet ni vad som kommer upp om man googlar Karlstad + gruva?

Det här stället som ligger i centrum och heter Gruvan. Där kan jag slå vad om att de inte bryter någonting annat än lårbenshalsar. Vill maken se ett demensboende i Karlstad så får han åka själv, jag tänker då inte följa med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *