Jag tycker att det har blivit så dyrt att flyga

Sen vi fick barn tycker jag att kostnaden av att flyga har ökat dramatiskt. Jag vet inte hur andra föräldrar gör, jag har inte orkat kolla på Familjeliv hur reglerna kring att flyga med barn ser ut, men jag mutar min unge när vi ska flyga.

Man står där i kiosken och tänker att man måste ha festis med sugrör utifall att hon får lock för öronen. Lite godis att avleda henne med utifall att hon börjar klättra på sätena. Någon leksak att sysselsätta henne med så att hon inte blir uttråkad. Vatten till sig själv utifall att man närmar sig ett svimningsanfall orsakat av stress. Så kommer ungen med någon serietidning där det följer med några leksaker av sämsta möjliga kvalitet också tänker man att det kan kanske vara bra och ha lite skräp med sig också om det slår ihjäl fem minuter. När man kommer till kassan kostar kalaset flera hundra spänn.

Våra senaste flygresor har dock varit relativt smärtfria. Mutorna har fungerat riktigt bra. Jag kan till och med öppna en tidning och hinna läsa någon sida nu för tiden. Idag ägnade flickebarnet en längre tid till att se till att mjukiskatten var ordentligt fastspänd i säkerhetsbältet.

Flygande barn

Halvvägs genom flygresan idag sa jag till vårt förtjusande barn “Vad du är snäll och duktig när vi flyger, som en liten ängel är du”. Då skrek hon för full hals. Vet ni vad hon skrek? Hon skrek “PRUTT”.

Vad som föranledde det utropet vet jag inte. Hon kanske pruttade, men det varken lät eller luktade, så det var kanske bara en allmän kommentar i stil med när hon säger “bajs” helt ur sitt sammanhang.

Jag är i alla fall inte den lättgenerade sorten så jag skäms inte över att mitt barn sitter och skriker prutt. Jag berättade bara för henne att det inte var trevligt att säga prutt och återgick till att läsa om det nedskjutna flygplanet. För övrigt mycket olämplig läsning när man sitter på ett flygplan.

3 thoughts on “Jag tycker att det har blivit så dyrt att flyga”

  1. Hon skrek bara prutt…
    På min sista flygresa(samma dag som planet blev nedskjutet över Ukraina by the way) så skrek alla barn, sparkade i stolarna, de pruttade hej vilt och dessutom petade de näsan och stoppade sedan fingret i munnen….
    Min väluppfostrade(läs unge med föräldrar som säger till) gjorde inte som de andra.
    Jag tycker ditt gullefjun skötte sig exemplariskt för allt är relativt!
    Jag ska i a f ha med öronproppar på nästa resa och dessutom kontrollera flygrutten på http://www.flightradar.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *