The mother of all stressiga dagar

Vi åker ut och seglar imorgon. Om någon hade kommit närmare mig än två meter med en blodtrycksmaskin idag skulle den ha fått kortslutning. Ett axplock av dagens händelser.

– Körde in till stan och en drop-in-vaccinering och gav maken och barnet andra dosen av TBE-vaccinet (vilket hade planerat att göra i Piteå men det fick vi inte för “det finns inte så mycket fästingar här uppe”). Gullefjunet var så upprörd över vad hon utsattes för att det tog två vuxna för att hålla i henne. Sen när sköterska höll fram lådan med små leksaker för att hon varit så duktig sa hon “Jag tror att jag tar två” och tog en katt och en groda. När jag och maken försökte protestera sa sköterskan att hon fick två, så det blev så.

– Lekt med dagisbästisen vid plaskdammen. Just den biten var inte så stressig för mig för jag och maken åt bara en lunchmacka och sedan lämnade vi morfar och gullefjunet där, och sedan fick barnet följa med sin kompis hem och leka några timmar. Vilket förmodligen räddade mig från en hjärnblödning.

– Maken gick på systemet och jag köpte bikini. Jag lovar att jag provade minst 25 stycken och stod där i provrummet i trosor och bh i badvänligt material och sa till mig själv “jovisst, jag är snygg i den här men jag kanske blir snyggare i någon annan”.

– Hälsat på svärmor. Farsan följde med. Båda är halvdöva och satt och konverserade artigt med varandra. Problemet var bara att när pappa pratade om gullefjunet pratade svärmor om sin väninna på Lidingö, och när svärmor pratade om gullefjunet pratade pappa om att han en gång i tiden jobbat på båtar i Stockholms skärgård.

– Kört hem från svärmor för att hämta en hoppgunga som min kusin ska låna till sin bebis och kört till min andra kusin/min kusins syster för grillkväll. Kom fram och bar in hoppgungan och frågade maken var sitsen till hoppgungan var, och sedan körde jag hem och hämtade sätet till hoppgungan i garaget medan alla andra drack vin. Att någon annan stod för matlagningen ikväll räddade mig förmodligen från dagens andra hjärnblödning.

– Tvättat håret på ungen. För när man är ute i skärgården är det svårt att få tvätta håret på en badkruka. Hårtvätten gick skitbra, inte en endaste tår eller illvrål. Varken från mig eller barnet. Jag jobbar bra under press.

– Packat inför morgondagen.

Jag orkar inte ens berätta om de saker som jag också tänkt hinna med idag som jag antingen måste göra imorgon bitti eller så får jag lov att skita i dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *