Jamen det låter ju som en jättebra idé!

Tänk er en situation där en förälder har kommit på att man ska packa in en bob och en pulka i bilen och åka till en pistad backe, typ Vallsberget, och åka hela familjen. Den andra föräldern säger att man inte får åka pulka i barnbacken.

Då tar den första föräldern en liten detour förbi backen när man är på väg till stan och går in i cafeterian och frågar om man får åka pulka i barnbacken. Vilket man får. Som tur är var boben och pulkan inte med vid tillfället.

Det här låter förstås som en fantastisk idé. Speciellt om man lägger till att den förälder som har hittat på alltihop är lite för stor för att rymmas på boben. Så den förälder som hävdade att man inte fick åka pulka i barnbacken är den förälder som måste sätta sig på boben. För man kan ju inte bara putta iväg en tvååring nedför en sådan backe utan styrman styrkvinna.

Det låter alldeles precis som att ingenting alls kan gå fel. Ungefär som när den förälder som hade två gipsade armar kom på att familjen skulle åka och bada och åka vattenrutchkana.

Tur att det är 20 minusgrader ute. Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men hoppas att temperaturen håller i sig ett tag framöver. Jag misstänker dock att vi lär få anledning att återkomma till det här ämnet på bloggen. Den där föräldern med alla idéer brukar alltid hitta något sätt att genomdriva sina idéer. Ibland kör den föräldern med mycket fula trick och erbjuder den motvilliga föräldern en sovmorgon för att få sin vilja fram.

Man gör ju nästan vad som helst för en sovmorgon nu för tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *