Jordgubbsmuffins med blåbär i

När man ser den här bilden kan man bli förlåten om man tänker “har hon misslyckats med någon bakning nu igen?”. Så tänkte jag också först när jag betraktade mitt verk.

Ogräddade muffinsMen jag är en rutinerad muffinsbagare. Eller sådär i alla fall, jag har bakat muffins åtminstone fyra gånger förrut. Jag tycker att muffins bara är goda när de är färska, och de är bara färska i ungefär 2 timmar. Sen blir de torra och smuliga. Men jag har varit med tillräckligt många gånger för att veta att de brukar gå att äta   även om de ser ut som något en blind unge har bakat. När de ligger i magen är det ingen som ser muffinsarna längre.

Jag hade rätt. När de kom ut ur ugnen såg de nästan ut som riktiga muffins.

Blåbärsmuffins

Goda var de också. Det tyckte dock inte gullefjunet, hon tog en tugga och sen ville hon inte ha mer. Hon har så konstig smak. Hon tycker om broccoli och ärtor. Då förstår ni att hon inte har någon som helst koll på vad som är gott.

Receptet på jordgubbsmuffins är 200 g smör, 2 dl strösocker, 3 ägg, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 4 dl vetemjöl, 1/2 dl mjölk och 250 g jordgubbar.

Jordgubbarna bytte jag ut mot blåbär i lagom mängd. Det går säkert lika bra med selleri också som Werner och Werner skulle ha sagt.

4 thoughts on “Jordgubbsmuffins med blåbär i”

  1. Grönsaker istället för godsaker?!?!?! Jag ringer soc direkt!
    Muffinsen ser jättefina ut! När jag såg bild nr 1 så gissade jag på katastrof eftersom du fyllt dem så mycket, men de reste sig ju alldeles lagom!

    1. Du verkar vara värsta muffinproffset. Vad menar du med att jag fyllt dem mycket? Mycket blåbär eller mycket smet i formen? Kan det gå åt skogen då?

  2. Det jag ser framför allt är att du har en proffsig muffinsform (eller som det säkert heter nu en cupcake-form) vilket jag tycker är imponerande. Men de ser goda ut också!

    1. Silikon är den gjord av tom. Enda problemet är att de ju brukar ha ganska låg maxtemp och jag har glömt bort vad det var. Men att den klarar 200 vet jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *