Julen är barrens och småskräpets högtid

Nu är jag less på barrhelvetet julgranen. Jag längtar tills vi får kasta ut den. Varje gång man går förbi granen rasar det ner minst 200 barr av vinddraget. Dessutom har maken köpt en bock som halmar av sig. Den halmar dock inte av sig av vinddraget, det är gullefjunet som tar upp bockskrället i soffan och sitter och bryter av små halmbitar. Nu har jag hotat med att bocken kommer att få flytta ner i garaget om hon inte slutar bryta loss bitar från den.

Barr

Maken och gullefjunet sitter och lackar julklappar. Det är inte jag som har hittat på den aktiviteten, jag hittar inte på aktiviteter som involverar levande ljus och lack. Det första barnet gjorde var att lägga pekfingret i det heta lacket.

Lackad julklapp

Igår när gullefjunet hade gått och lagt sig kom nämligen jultomten och la paket under vår gran. Men den klantiga tomten väntade inte tills hon hade somnat. Jag låg där och försökte natta och var skitirriterad över att tomten klampade i källartrappen och stampade fram och tillbaka över vardagsrumsgolvet och slängde julklappar under granen så att det dunsade.

Det är ju skitsvårt för en fyraåring som längtar till julafton att somna när tomten klampar omkring med julklappar i rummet bredvid. Hon är ju inte dum liksom, det är självklart att hon fattade vad ljuden betydde.

Dessutom var det helt onödigt att tomten la klapparna under granen. Efter 15 år borde tomten veta att jag är väldigt noga med hur klapparna ligger och att jag ändå skulle göra om alltihopa.

Snyggt och jämnt fördelade ska de ligga. Bara tomten skulle komma på att inbilla sig att det är okej att alla paketen ligger på en sida av granen och halvvägs ut på golvet.

Klappar under granen

2 thoughts on “Julen är barrens och småskräpets högtid”

  1. Kungsgran! Du måste skaffa kungsgran människa! Barrar inte ens om man försöker slita bort barren!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *