Minst två gånger blev jag skjuten i huvudet

Vi har varit på Andys lekland idag. Gullefjunet tycker att det är skitroligt och jag är ju glad när hon är glad så ibland åker vi på lekland fastän jag tycker att det är väldigt ansträngande.

Ungen skulle gärna ha årskort men jag räknade på det sist vi var dit och kom fram till att man skulle bli tvungen att åka dit en gång i månaden för att det ska bära sig och det pallar jag inte. Framför allt inte om man bara har helger och lov att åka på för då är det så jävla mycket ungar där och varenda unge har med sig minst en odräglig förälder. Så jag orkar bara åka varannan eller var tredje månad.

Idag var jag dock jättesmart. Jag tog med en kompis och dessutom fick maken gå och mathandla medan vi lekte. Så jag slapp både leka och mathandla. Jag rekommenderar att ta med två barn på lekland. Inte en endaste gång behövde jag klättra upp någonstans eller åka någonting för de två barnen gjorde de där jobbiga sakerna tillsammans. Jag behövde bara stå och titta på.

Enda problemet var när de inte höll ihop och for åt två olika håll uppe på någon gigantisk ställning som var fem meter hög och jag stod på golvet och försökte göra mig hörd över tusen ungars skrikande när jag ropade att de skulle gå åt samma håll.

Ja också var det ett litet problem när de skulle skjuta bollar i Piratskeppet. Om ni har varit på ett lekland med ett piratskepp vet ni vad jag menar. När man står mitt i skeppet och försöker hjälpa barnen att hitta en kanon som funkar och visa vilken knapp de ska trycka på så är man som en levande måltavla för minst tjugo kanoner på ställningarna som en våning upp omringar skeppet. Där står det någon tioårig kille vid varenda kanon och siktar och skjuter bollar på en. Minst två gånger lyckades någon snorunge träffa mig rakt i skallen och jag tappade räkningen på antalet träffar jag fick i ryggen.

Ett tips är att kliva av skeppet och ställa er på ena sidan under ställningarna. Då är det bara drygt hälften av kanonerna som pekar mot er och dessutom hamnar de med bäst sikte mot en ganska långt bort. Dessutom är ungjävlarna ganska dåliga på att skjuta. De flesta är lika värdelösa som skurkarna i en James Bond-film. Antalet träffar de fick in på mig idag hade mer att göra med antalet bollar de sköt mot mig (typ hundratals) än deras träffsäkerhet.

Bollkanon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *