Julklapparna måste ligga under en gran

Vi ska vara hos mormor & morfar på julafton. Det står en plastgran på deras pensionärsveranda, men inne har de ingen gran ännu. Vet ni vad min mamma fick för svar när hon frågade om det var dags att hugga en julgran snart? “Det är för djup snö” fick hon till svar.

Var det någon från Stockholm som sa så tror ni? Nej, det var min pappa. För djup snö?!

Ett barnbarn har han. Ska det barnbarnets julklappar ligga under TVn då eller? Va? Vad får man för julstämning om julklapparna ligger under TVn?

Det finns ju spadar. Dessutom behöver man ju inte ta en julgran från djupaste skogen, det finns ju granar bredvid vägen också. Är det verkligen för mycket begärt med en julgran? Jag tror att det ligger till så att han inte vill dammsuga granbarr.

Jag tror att jag ska gå och hämta en motorsåg och lasta den på fyrhjulingen. Då kommer farsan och komma farandes med invändningar om att jag inte vet hur man använder en motorsåg, också åker han och hugger en gran.

Bara ingen berättar för honom att jag inte ens vet hur man startar fyrhjulingen så kommer säkert den här planen att fungera. Går den planen i stöpet ska jag säga till gullefjunet att hon ska säga till morfar att man MÅSTE ha en julgran. Hon får alltid som hon vill när hon frågar morfar.

Klädd julgran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *