Katten är helt utmattad

Vi är i Jävre nu. Barnet sover. Morfar sover. Katten är halvt medvetslös.

Innan vi ens kommit hit började hon dagen med att klättra upp i ett träd. Morfar var inte glad för hans stege är bara fyra meter lång och han påstår att katten klättrade upp minst sex meter och satt där och sa att hon bara kunde klättra uppåt men inte neråt. Han lyckades i alla fall få ner henne utan att ramla ner själv.

Resten av dagen har gullefjunet sprungit omkring och dragit en tygråtta på ett snöre som katten har jagat. Hon har övat på att lära sig att lyfta en katt försiktigt och hon och katten har nog skilda åsikter om hur framgångsrikt det har varit. Varje gång katten har lagt sig ner för att vila har gullefjunet antingen begärt att katten ska lyftas till hennes knä, för att sedan bara sitta stilla i 30 sekunder, eller så har hon bäddat ner katten under en filt.

När katten blev instoppad i en koja byggd av en pall och en filt la hon sig bara ner och stannade där. Hon tyckte nog att det var lugnt och skönt i kojan. Sedan gullefjunet gick och la sig har katten bara rört på sig för att byta soffa att sova på.

Barn och katt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *