Livet på landet

På Skansen får man betala 140 kr per vuxen för att titta på djur. Sen står man uppradade vid ett staket och kollar ner i en inhägnad där vargen bor. Men vargen ser man minsann inte skymten av. Han sitter gömd någonstans och muttrar över att han inte bor på Kolmården istället.

Där vi bor kan man gå till någon i byn och kolla på kattungar och hästar och getter helt gratis. Sen när man går därifrån har man med sig en svärm flugor som man inte blir av med förrän man duschat och bytt om. Flugorna är också gratis.

Gullefjunet och hennes tremänning Alice

Först var gullungen lite blyg för kattungarna. Men det gick över fort. När hon lyfte upp en kattunge och släppte ner den i vattenskålen var det dags att gå vidare till hästarna.

Däremot tyckte hon att hästen var farlig. Det lovar gott för framtiden. Det känns redan som att jag har sparat tusentals kronor på ridläger som hon förhoppningsvis inte vill åka på.

Men jag berättar inte var vi var när vi tittade på djur. För då kanske någon av er också åker dit och klampar in i stallet utan att fråga först. Som vi gjorde.

Jag kan dock berätta att det finns fem urgulliga kattungar och ingen av dem är tingade än. Jag hade tänkt att mormor och morfar skulle ta en. Men efter vattenskåls-incidenten och kattjakten så har jag bestämt att mormor och morfar nog får vänta ett år till på en kattunge.

Åtta veckor gamla är kissekatterna i alla fall och klara för leverans vilken dag som helst. Lämna en kommentar om ni vill ha en så sätter jag er i kontakt med Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *