Lunchtips

Jag tror att det är så att många av mina läsare sitter och tänker “å vad min vardag är jobbig, jag är så otroligt tacksam att jag har hittat Prinsessans blogg och att hon hjälper mig med tips på hur man underlättar sin vardag”.

Det är inte så att någon har lämnat någon kommentar eller emailat mig och sagt det här. Jag känner det bara på mig, jag är litegrann av en människokännare förstår ni.

Nu får ni därför ett tips på hur man ordnar snabb lunch. Inte bara en dag utan många dagar.

Köp två kilo varmkorv. Öppna burken och koka önskat antal i en gryta.

Resten kastar man i frysen. Tio korvar i varje påse brukar vara lämpligt för att underlätta nedstuvningen i frysen. Sätt klämma på påsen istället för att knyta så är det lättare att öppna och ta fram bara det antal korvar du vill ha nästa gång.

Mitt absolut bästa tips är att äta stående vid bänken. Då blir det bara en enda gryta till disk.

Men om det nu nödvändigtvis måste dukas rekommenderar jag att ni gör det själva. Åtminstone om ni har en make som envisas med att ställa ketchupflaskan upp och ner fastän den är full. För ketchupen behöver bara rinna ner när flaskan nästan är tom. När den är full så får man en halv ketchupflaska på korven/tallriken om flaskan har stått upp och ner.

Mätt o glad, nästan ingen disk och frysen full med lunch för många fler dagar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *