Maj-Britt är i framtiden

Nej jag har inte hunnit städa badrummet än. Först vaknade gullefjunet och grät och sedan fastnade jag i en fascinerande tidningsartikel. Den handlar om Maj-Britt som bor i Piteå och hon har inget internet. Kolla på bilden så missnöjd hon är. Missa inte bild nummer två i bildspelet där man tydligt ser att internet inte funkar.

Hon har varit utan internet i tio dagar. Internet försvann den 3 november och “idag är det ju den 13 november” säger Maj-Britt. Sedan säger Piteå-Tidningen att man ska läsa att det var igår det var den trettonde (läs igår).

Det här var ju märkligt tänkte jag. Tidigare idag när jag var på jobbet vet jag alldeles bestämt att det var den 12 november för jag hade ett telefonmöte inbokat den 12e och det hände idag. Men Maj-Britt har redan varit utan internet i tio dagar sedan den tredje.

Det här kommer ju att ordna sig förstås. Maj-Britt har ju säkert inget internet imorgon heller, å då är det ju den trettonde så då har hon ju varit utan internet i tio dagar. Så då blir det ju rätt för alla som läser artikeln då. Och på fredag är det ju den fjortonde och då blir det ju även rätt för alla som läser artikeln då för då var ju den trettonde igår.

Vad det är för datum och hur många dagar Maj-Britt varit utan internet spelar ju egentligen ingen roll. Det viktiga i sammanhanget som föranledde en tidningsartikel är ju att Maj-Britt är utan internet. Det “tjorvar”.

NU ska jag stänga ner internet och gå och lägga mig. Badrummet finns ju kvar imorgon och kommer att vara lika skitigt då så det kan vänta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *