Microvågspanik

Är det någon som vet varför man får microvågspanik?

Ni vet. När man har en micro som slås av när man öppnar luckan och när man stänger den igen så startar den om igen utan att man behöver trycka på någon knapp.

Det är ju helt okej när man bara kollar maten och konstaterar att den inte är klar ännu och stoppar in maten igen. Microvågspanik är vad som händer när maten är klar också tar man ut den och slänger igen luckan. Åsså går micron igång igen för att man har glömt att skruva av den.

Då får man microvågspanik. Då kastar man sig över micron och sliter upp luckan igen. För micron får inte stå på när den är tom. Man måste skynda sig att öppna luckan och när man har gjort det och faran är över kan man vrida av micron i lugn och ro och stänga luckan igen.

Det här vet vi som var med i microvågsugnarnas begynnelse i alla fall. För då fick man lära sig att micron inte fick vara igång och skicka runt microvågor i en tom ugn.

Men varför? Är det någon som vet varför micron inte får gå när den är tom? Varför får man microvågspanik? Vad kan hända som inte kan hända om det står en tallrik med mat inuti den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *