Min hämnd misslyckades

Gullefjunet har fortfarande inte lagt sig. Melodifestivalen har börjat. Jag försökte starta tvn på låg nivå medan hon åt välling, men då ville hon se “en annan film”. Så jag fick lov att stänga av.

När jag hade borstat tänderna frågade jag maken om han inte kunde läsa sagan i sängen, istället för i soffan som vi vanligtvis gör. Han sa nej. Vi ska tydligen “inte rucka på kvällsrutinerna”.

Nänä, jaha, okej då. Så när gullefjunet skulle välja saga så hjälpte jag henne. Jag föreslog Upsy Daisy men den ville hon inte höra. Jag försökte med Den glada vinkleken. Den dög inte heller. Så nu sitter jag här förtretat och berättar för er att jag inte tittar på Melodifestivalen medan jag lyssnar på Pottboken. När jag skulle ha kunnat titta på Melodifestivalen istället. Om “folk” var tillmötesgående och förstående. Jag missar förmodligen någon fantastiskt bra låt just nu.

Det gör ingenting. Om jag inte kan guida gullefjunet till makens hat-böcker så sparar jag hämnden. Jag har gott minne. Nästa gång maken vill se något viktigt tv-program om någon arkeologisk utgrävning ska jag minsann hitta någon rutin som vi inte ska rucka på.

One thought on “Min hämnd misslyckades”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *