Min sminkväska

Om man har en blogg ska man ju gärna dela med sig av sina bästa skönhetstips. Därför tänkte jag att vi skulle kika i min sminkväska.

Vi börjar med själva väskan.

Den kommer från Coop. Eller Dollarstore. Jag minns inte riktigt. Kostar kring en tia. Inte så praktisk att ha med sig i handväskan. Vid de få tillfällen när jag får för mig att jag ska springa omkring och släpa på smink, utifall att jag behöver freshen up, så kastar jag det i botten på handväskan. Så för mig funkar den här sminkväskan bra.

Pudret. Märke CG. Aldrig hört talas om det? Inte jag heller, men det står så på locket. Troligtvis köpt på 1900-talet och jag kommer inte ihåg vart.

Är det ett bra puder då? Ja inte vet jag. Som ni ser är det i princip oanvänt. Just puder ska man vara försiktig med, för det ser inte klokt ut om man inte vet vad man sysslar med.

Mascara har jag ett par stycken av.

Mascara använder jag ibland, så här kan jag elaborera litegrann. Åttiotalsmascaran längst till höger är faktiskt inte från åttiotalet. Den följde med någon tidning som jag köpte för ett par år sedan. Jag har aldrig provat den. Jag kanske gör det senare och fotograferar så att ni får se hur det ser ut.

Vad kan jag då berätta för er om dessa mascaror? Inte mycket, jag har ingen aning om de återfuktar mina ögonfransar eller fördubblar antalet. När jag använder dem och tittar mig i spegeln ser jag en mycket vacker kvinna med svarta ögonfransar. Så det är nog mycket bra mascaror tror jag.

Den tredje från vänster är en Stretch Classic Look” mascara. Den ger “noticeably longer lashes” och är “smudgeproof”. Det där sista är då i alla fall inte sant, jag får alltid lov att tvätta örngottet när jag har använt den.

De två längst till vänster är de jag använder mest, typ till jul och midsommar. De är identiska och är “Iconic Extreme”. Jag vet inte vad det betyder men ordet extreme tilltalar mig. Jag känner att det är min sminkstil.

Anledningen till att jag har två är att jag en dag upptäckte att min mascara var försvunnen. Då gick jag och köpte en ny. Inte samma dag, men någon vecka eller månad senare. Inte länge därefter tänkte jag att det kanske var dags att göra halvårs-städning bakom badrumsbyrån. Då trillade det ner en mascara. Sensmoralen av det här är att man ska städa bakom badrumsbyrån minst en gång i kvartalet. Då kanske man slipper hinna springa och köpa en till mascara helt i onödan.

Den där ögonfransböjaren ska man vara försiktig med. Det gör ont när man nyper sig i ögonlocken.

Läppstift måste man också ha. Så det har jag förstås.

De tre längst till vänster har jag ingen aning om var de kommer ifrån. Av hur de ser ut har de förmodligen följt med i något magasin jag köpt eller varit gratisprover. De tre i mitten vet jag inte heller. Av färgerna att döma kan jag nog kanske ha köpt dem. Troligen på någon flygplats. Jag brukar oftast befinna mig på flygplatser när jag får för mig att jag behöver ett läppstift. Om ni förstorar bilden ser ni att åtminstone det längst till höger av dessa tre är använt minst en gång. För det är “spårigt” och jag brukar ha torra läppar. Jag borde förmodligen återfukta dem med läppstift lite oftare.

De två längst till höger brukar jag använda, och jag kan verkligen rekommendera dem. De ger nästan ingen färg, men glittrar så tjusigt. Oftast när jag använder smink har jag ju blivit bjuden på någon trevlig tillställning. Man brukar ju bli bjuden på något i glas när man går på tillställningar. Så när man anländer och glittrar som värsta glamorbruden så ser folk att man har ansträngt sig. Det bästa med dessa läppstift är dock att de är jättekletiga. Så när man får sitt glas och tar första klunken så klistrar allt läppstift över sig på glaset. Man gör alltså ett bra första intryck vid entrén och sen hips vips är man av med allt obehagligt läppstift på nolltid.

Kajal. Jag är helt förbryllad över den här pennan och vart och när den kommer ifrån. Använder folk fortfarande kajal?

Nu vet ni det. Jag är väldigt ledsen att jag inte minns vart jag har köpt något av mitt smink (förutom Dior-mascaran – den kommer från House of Fraser i Richmond/London) så att jag kan berätta vart ni kan köpa allt detta fina smink. Om det är något ni känner att ni måste ha kan ni väl googla och se om ni hittar något liknande.

Eller om ni verkligen vill kopiera min smink-stil så tar ni bara och kastar bort allt smink ni har. Jag ska också rensa och kasta bort allt som är för gammalt och torrt. Kalajpennan åker också, även om den inte är torr. För om den inte är torr är det något lurt med den.

Nu tror ni kanske att jag aldrig har full make-up. Det är inte sant. 2006 sminkade jag mig. Då gifte vi oss. Den gången betalade jag någon för att göra krigsmålningen åt mig. Den dagen var jag lika snygg som alla andra dagar, men dessutom hade jag smink på mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *