När man får barn börjar man göra idiotiska saker

Sen jag fick barn har jag börjat göra en massa saker jag aldrig skulle drömt om att göra förut. Vissa saker helt idiotiska.

Sjunga. Med tanke på att vi bott i radhus och lägenhet under den här tiden så kan man ju undra vad jag har för grannar. Varför har ingen kommit och knackat på för att kolla hur det står till med mig? Jag har seriöst väntat på att någon av dem ska knacka på och med ett oroat uttryck viskande fråga om maken misshandlar mig så att jag kan svara “nej, nej, absolut inte jag håller bara på att natta mitt barn”. Ingen har knackat på. Är folk verkligen inte beredda att kolla så att saker och ting står rätt till när de hör konstiga ljud från grannen?

Jag tror inte att jag har åkt så mycket rutschkana sammanlagt i hela mitt liv innan jag fick barn som jag gjort de senaste två åren. Det har funnits mer än ett tillfälle när jag landat i sandlådan och insett att min BH har varit på full display. Om jag skämdes? Nej, jag har bättre saker att ägna min tid åt än att skämmas över sånt. Om man drar upp t-shirten så är ju ögonblicket över.

Bada. Jag tycker om att bada om det är 30 grader i luften och 23 i vattnet. Det händer i princip aldrig i Norrland så jag har badat i typ 17-gradigt vatten när det har varit 18 grader i luften. Barnet måste ju lära sig att inte vara rädd för vatten så att hon lär sig att simma. Så jag har badat. Jag skulle ha badat lite mindre om inte maken hade klantat sig och brutit båda armarna.

Gått i skogen. Jag har hört att barn tycker om att gå i skogen så jag har gått i skogen. Åh vad det kliar i skogen.

Byggt en egen midsommarstång. När man kan åka till en park och titta på en stång som någon annan byggt. Jag vet faktiskt inte vad som flög i mig där.

Vad för sorts korkade dumheter står på tur härnäst då undrar ni alldeles säkert just nu. Jo, pepparkakor. Vi ska baka pepparkakor. Inte ikväll, men inom de närmaste dagarna. Fastän man kan köpa jättegoda pepparkakor i affären. Jag tror att gullefjunet kommer att tycka att det är roligt att trycka pepparkaksformar i degen.

Jag har inte bestämt mig än för om vi ska köpa färdig deg eller göra egen. Det verkar skitjobbigt att göra egen. Allting som ska vila i kylen över natten är jobbigt. Det betyder att man måste ha energi två dagar på raken. Någon som testat köpt pepparkaksdeg? Är det något att ha?

Det är inte för sent att stoppa mig än. Feel free att utförligt berätta för mig vilken urbota dum idé det här är. Jag kanske tar mitt förnuft till fånga och köper en pepparkaksburk istället om ni är tillräckligt övertygande.

7 thoughts on “När man får barn börjar man göra idiotiska saker”

  1. Ja fast blogginlägget blir kanske bättre om jag gör min egen deg och är riktigt irriterad och frustrerad när jag ska berätta om händelsen. Jag måste ju tänka på bloggen också.

 1. Kan vara bra att börja öva på att göra pepparkakor nu för det kommer nog ett år när du tvingas göra pepparkakshus! Här kör vi på köpespepparkakor i år och öronproppar mot surret om pepparkakshuset!

  1. Det blir inget hus. Maken är som ett barn när det gäller pepparkakor och har tjatat om pepparkakshus i flera år så jag är härdad och har inte fallit för trycket. Om det ska bakas hus i det här hushållet får han göra det!

 2. Vi kör med att köpa peppakaksdeg..lika god som sin egna fast ja jag har gjort peppakaksdeg 1 gång i mitt liv och aldrig mer igen, det blev ingen peppakaksdeg utan..ja någon annat smörja som liknade svart bajs istället dvs jag råkade läsa fel på recpetet x) haha..

  Och du..man gör otroligt många roliga saker som man aldrig gjorde förr och då menar jag innan man fick barn 😛

  1. Asså recepten är helt otydliga ibland, eller hur?!
   Jo jag vet, egentligen tycker jag att det är helt okej att åka rutschkana, men det vore bra om man fick bestämma antal åk själv. Vissa blir ju aldrig less…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *