När Stockholmare tvättar bilen

Jag missade dagens viktigaste händelse. Tyvärr har jag bara fått det här återberättat för mig av farsan.

Min farbror och faster är här, och bor hos morsan och farsan. De är från Stockholm. Eller min farbror är ju härifrån, men han har bott i Stockholm i snart 50 år. Så han är ju också som en Stockholmare numera.

De har i alla fall kört bil hit, alla 90 milen. De kom fram igår, och imorse skulle de tvätta bilen. Här tvättar vi bilen på gården med vattenslang. I Stockholm åker de till en tvättautomat för att tvätta bilen. Idag skulle de då tvätta bilen Norrland-style.

Först öppnade de alla dörrar och bagageluckan. Sen började faster spola med vattenslangen. Sen hämtade de diskborsten från köket. Då fick farsan nog och tog över och tvättade bilen åt dem.

Jag önskar ju verkligen att jag hade varit här och suttit på första parkett medan underhållningen pågick. Men min faster var snäll och återskapade händelsen för mig genom att posera på bild. Med diskborsten och allt.

Till er som är mina Facebook-bästisar bör jag också informera om att det dyker upp några mystiska statusuppdateringar på min personliga Facebook så är det min faster som gjort Facerape.

Hon vet nämligen inte vad hon har för lösenord på sitt eget Facebook så när hon satte sig vid datorn och mina användardetaljer var förifyllda så loggade hon in där istället. Jag är ju också FB-kompis med mina kusiner så det gick ju lika bra att skicka dem meddelande från min Facebook.

Bara så att ni vet alltså, om jag skriver något konstigt på Facebook. Om jag skriver på min 40-åriga kusins vägg att han ska ta på sig långkalsonger eller mössa tex. Eller om det dyker upp en massa hjärtan och lycka och kärlek i min statusuppdatering så vet ni att det inte har slagit om för mig. Då är det bara min faster som har loggat in på mitt konto.

One thought on “När Stockholmare tvättar bilen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *