Vad får Ecuador ut av det här?

Det här med att Assange får asyl i Ecuador är ju helt bisarrt. What’s in it för Ecuador liksom? Jag har djupanalyserat det hela och kommit fram till några teorier.

Teori 1 – Sexteorin.

Ecuadors president tycker precis som Bloggmaya och Assange att sex med kondom är som bulla utan socker. Han tycker helt enkelt synd om Assange.

Teori 2 – Utpressningsteorin.

Wikileaks sitter på en massa papper om Ecuador som de hotar att publicera om Assange inte får asyl. Yttrandefriheten är säkert inte viktigare än att man kan förhandla om den så att Assange slipper svara på frågor om anklagelser om sexbrott.

Teori 3 – Docusåpateorin.

Ecuador är sura för att de aldrig får någon uppmärksamhet i världen. Så precis som talanglösa individer som drömmer om en “karriär” som “kändis” och ställer upp i en docusåpa, så hoppar Ecuador in i den här såpan för att claim their 15 minutes of fame.

Teori 4 – Korruptionsteorin.

Assanges anhängare har gått runt med en kollekt-håv och fått ihop tillräckligt med pengar för att köpa sig asyl i ett land med billig prislista. Ecuador får bara 2.7 poäng av 10 möjliga på the Corruption Perception Index så man behöver kanske inte jättemycket stålar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *