Ni ska inte bry er så mycket om det jag säger

För ett antal månader sedan delade jag med mig av ett pizzasalladsrecept. Då skrev jag att man skulle ha vitvinsvinäger. Det var i och för sig korrekt. Vad jag vill säga nu är dock att ni inte alls måste göra som jag säger med vinägern. Ni ska inte lyssna så mycket på mig när det gäller matlagning. Jag vet knappt vad jag pratar om.

Om ni tror att ni har vitvinsvinäger hemma och är mitt uppe i salladsblandandet när ni upptäcker att ni bara har röd, då är det ju självklart att ni kan ta röd vinäger. Vem orkar åka till affären mitt i alltihop bara för lite vit vinäger när man har röd vinäger hemma.

Salladen blir inte alls så jätte-missfärgad. Jag har i och för sig inte hunnit smaka av den än eftersom salladssåsen inte har svalnat än. Men vinäger som vinäger, hur stor roll kan det spela? Det blir säkert gott.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *