Valvaka

I vanliga fall blir jag jätteirriterad när jag vaknar efter en timmes sömn klockan nio på kvällen. För då vet jag att natten är förstörd. Men idag gör det inte så mycket att jag somnade ikväll igen. Det är ju valvaka i natt.

Jag tycker att valvaka är superintressant. Inte så mycket i Sverige, men i USA och England. Jag älskar när de har stora kartor på väggen och staterna/valkretsarna får olika färger eftersom resultaten kommer in. Det är så spännande. För att inte tala om alla analyser av personer med varierande intelligens.

Exit polls, när de intervjuar folk när de kommer ut från vallokalerna, är en speciell favorit när det är USA-val. Amerikaner är ju ofta – hur ska jag beskriva dem… lite speciella, vilket brukar göra sig till sevärda intervjuer.

Jag har inte sett en valvaka i Sverige på åratal så jag är förstås extra nyfiken på dessa “Hur påverkas vi i Sverige analyser”. För här i Sverige ska ju alltid Sverige vara med på ett hörn.

Lite besviken är jag över att det inte börjar förrän kl 23. Jag tycker faktiskt att de skulle kunna för-snacka och analysera i några timmar. Visa staplar och kartor över hur valet fungerar och hur förhandstipsen ser ut.

Tyvärr har jag glömt att köpa hem TV-godis. Chips och coca-cola ska det vara när det är val i USA. Allt vi har hemma är äpplen och apelsiner. Till ett USA-val! Inte alls rätt stämning. Men det får gå ändå.

2 thoughts on “Valvaka”

    1. Ja, jag kanske inte ska se hela. Någon timme eller två räcker säkert för att mitt valvake-intresse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *