Niklas ringde IGEN

Niklas måste antingen vara lite slow on the uptake eller väldigt envis. För han ringde igen för några timmar sen. Jag frågade om han hade hittat något fint han ville köpa ifrån min butik, men han ville bara höra “hur det kändes nu på eftermiddagen”. Det “kändes” precis som i förmiddags – att jag inte var intresserad berättade jag.

Sen gick vi igenom priserna igen. Nu var helt plötsligt ordinarie pris 4500 kr och jag skulle få det för 3000 kr för ett helår. När jag inte var intresserad av det fick jag ett fint erbjudande på 1800 kr för ett halvår, vilket alltså var dyrare än hans första erbjudande. Vi hade en konversation som lät så här ungefär “6000 sa du ju förut-det har jag aldrig sagt-det sa du visst-nej det sa jag inte-jo det gjorde du-men då menade jag ju något annat-jaha men jag är ändå inte intresserad”.

Sen erbjöd jag honom att han skulle få ett fantastiskt fint erbjudande speciellt för honom och köpa en tröja för halva priset. Han föreslog då att om jag spenderade 1800 kr så skulle han köpa en tröja för 179 kr. Förhandlingarna hamnade i ett död-läge där båda parter tyckte att andra sidans erbjudande sög. Vi diskuterade hur många öl man kan köpa för 179 respektive 1800 kr en stund.

Sen snackade vi litegrann om utifall att det var han eller frugan som handlade barnkläder hos dem. Det var frugan tydligen, men Niklas “sa till henne var hon skulle handla”. Jomenvisst. Jag tror att Niklas har en låtsas-fru och ett låtsas-barn som han hittat på i hopp om att sälja en annons/listning.

Därefter berättade Niklas för mig att butikerna var listade i bokstavsordning så min butik skulle ju hamna långt upp eftersom den börjar på K. Jag påpekade att K är bokstav nr 11 i alfabetet. Niklas uttryckte beundran för min snabbhet i att konstatera vart i alfabetet K ligger och förtydligade att jag inte skulle hamna längst upp, men GANSKA långt upp.

Det bästa sälj-argumentet som Niklas kom med var att om jag tecknade mig för sex månader här och nu lovade han att inte ringa mig igen på hela halvåret. Då blev det hela super-intressant. Just när jag skulle slå till och säga DEAL så kallade han mig för Veronika. Då gick hela affären i stöpet. Jag gör inte affärer med folk som inte kan hålla reda på vad jag heter.

Till sist blev jag saved by the bell när det ringde en jultidningspojke på dörren. Jag informerade Niklas om att pratstunden varit trevlig men jag inte hade tid med honom längre eftersom jag skulle köpa jultidningar.

När han ändå inte slutade berättade jag att jag hade bloggat om honom idag och frågade om han ville ha min blogg-adress. Det ville han. Jag berättade att jag skulle blogga om det här telefonsamtalet också, och att han inte skulle missa att komma tillbaka ikväll. Han sa att jag var tvungen att vara snäll mot honom.

Visst har jag varit jättesnäll nu Niklas? Förutom att jag lagt inlägget i kategorin Puckon förstås. Glöm inte att lämna en kommentar och säg hej när du tittar in. Maken är övertygad om att anledningen till att du ringde igen var du hade slagit vad med dina kollegor om att du skulle kunna sälja på mig en annons, så berätta gärna hur mycket du förlorade i det vadet också.

Ring inte imorgon igen, jag har mycket att göra imorgon.

7 thoughts on “Niklas ringde IGEN”

 1. Oj, vilken utveckling. Jag ser fram emot när folk fattar att jag bor här och börjar ringa för att sälja massa prylar. Det skall bli så roligt att få någon som måste vara trevlig mot en.

  1. Starta ett företag. Då känner man sig aldrig ensam. Telefonen ringer hela tiden och man kan låtsas att det är kompisar som ringer och att man är populär.

 2. Hej Niklas,
  Om du tittar in här så har jag ett erbjudande till dig (är det du som har smugit omkring här inne på bloggen i en timme och 20 minuter nu förresten?). Jag fick ett himla bra förslag på Fejjan från en av bloggens läsare om att jag skulle göra en bloggintervju med dig. Jag kommer inte att betala en förmögenhet för någon annons/listning i gengäld, men jag kan skicka dig en Festis.
  Låter det här intressant? Ring mig INTE. Skicka ett email till adressen som du hittar i högerspalten.
  Mvh
  Chefen för bloggen

   1. Man måste prestera något på bloggen om man vill ha Festis. Man kan inte bara komma och kräva en Festis för något som hände på puben för över 10 år sen.

     1. Menar du det inslaget om bloggar och att man kan bli skatteskyldig om man tar emot “presenter” från företag?
      Jag ska vara tydlig mot Niklas om han hör av sig att han får stå för skatten på Festisen själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *