Piteå sätter sig sig själv på kartan

Just nu känns det som att Piteå är väldigt aktuellt i riksmedia. Piteå får helt enkelt mycket uppmärksamhet för tillfället.

Först hade vi utflyttade Piteå-sonen Karl Fredrik Mattsson som trädde fram som falskmyntaren bakom horkarlsslantarna. Fredrik vill inte förklara varför han gjorde mynten. Det är väl inte alltför långsökt att gissa att det är ett försök att göra hans icke-karriär som musiker till en karriär.

Idag bjuder Piteå resten av riket på två 18-åriga brudar som anhållits för överträdelse av besöksförbud genom att stalk the police. Det här är en mycket tragisk historia. Återigen gissar jag bara, men jag tror att det är så att tjejerna på sant fjortissätt blivit kära i samma polisman. De cementerar sin vänskap genom att prata om hur fiiiiin han är och hur kära de båda är i honom, samtidigt som de förföljer honom tillsammans.

Som tur är för deras vänskap så uppskattade förmodligen inte objektet för deras kärlek uppmärksamheten och tog ut ett besöksförbud. Tänk så trassligt det hade kunnat bli om polismannen hade besvarat den ena tjejens känslor men inte den andras. Det skulle ha sprutat tårar och rykt hårtussar. Nu slutar det troligen lyckligt med enbart böter.

One thought on “Piteå sätter sig sig själv på kartan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *