Nu blir det plusgrader

Vi har 13 minusgrader ute idag. Perfekt väder att göra is. För när man gör is i ispåsar så läcker det alltid ut lite vatten ur påsen också får man en massa is i frysen. Därför ska man passa på och göra massor is när det är kallt ute.

Samma princip som att passa på att frosta av frysen när det är många minusgrader. Sist vi hade minus 20 hivade jag ner all mat i kassar och ställde ut dem på balkongen. Stängde av frysen. Då ringde mamma och bjöd på middag så vi gick dit.

Medan vi var där i ett par timmar lyckades temperaturen stiga från minus 20 till minus 2. Det var ju ingen fara, maten tinade inte för det. Men det började vräka ner snö också. Så när vi kom hem fick jag först stå och försöka skotta snö ur fyra plastkassar och sedan torka varje matförpackning så att snön inte skulle bli till is när jag la tillbaka maten i frysen.

Nu har jag ställt ut en hel plåt full med ispåsar på balkongen. Förmodligen kommer jag att glömma att ta in dem innan vi går till morsan och farsan för att äta palt i eftermiddag. Medan vi är där kommer det säkert att bli plusgrader.

Så när jag kommer hem igen har jag en plåt med påsar med vatten i igen.

Ispåsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *