Nu har jag börjat ta itu med inredningen

Nu har jag då återhämtat mig så pass mycket från the manflu att jag kunnat uppbåda ork att börja tänka på inredningen av nya huset. Jag har införskaffat litteratur och sökt på nätet.

black formal Dresses

Å genast stöter jag på patrull.

Båda badrummen måste göras om – det med massagedusch och bastu i omedelbart. Jag hittade drömkaklet. Maken sa “NEJ!”. Med stora bokstäver och utropstecken sa han det. Jag frågade varför, och han tyckte att “det är för mycket”.

Jag förklarade att vi bara ska ha det fina kaklet på EN vägg, inte i hela badrummet för det har vi inte råd med, men han tyckte ändå att det var för mycket.

Det här kaklet är alltså “för mycket” och en fontän i trädgården är “lagom”.

Candela kakel
Bild lånad av www.kakelspecialisten.se

Sen hittade jag en tapet till sovrummet och den var “för blommig” – han tycker inte om blommiga tapeter. Hur ska jag någonsin få en tapet på väggen om blommor är uteslutna? Är inte blommigt nästan en synonym för tapet?

Blommig tapet

Jag har i alla fall vunnit en seger. Jag föreslog att vi ska inreda vardagsrummet i engelsk stil. Skippa vardagsrumsbordet alltså. Det gick maken med på, han tyckte till och med att det var en bra idé.

Jag vet inte hur era vardagsrumsbord ser ut eller hur mycket pengar ni har lagt ner på det. För oss spelar priset dock ingen roll. Oavsett om vi spenderar 500 kr på Ikea eller 10000 på något designerbord så skulle det se exakt likadant ut. Så här ungefär.

Vardagsrumsbord

Lika bra att inte ha något bord alls. Maken tror nu att vi ska ha satsbord istället. Typ tre små bord att belamra. Vi kan köpa satsbord. De får stå staplade i ett hörn.

På golvet ska vi ha en matta. Det blir ingen neutral matta. Om man inte har något bord måste man ha en speciell matta. En matta som skriker “Här ligger jag!”. Jag har inte hittat den mattan ännu, jag har inte hunnit leta efter den. Den finns dock någonstans därute och väntar på mig. Jag räknar med att maken kommer att säga nej till många mattor innan vi är överens men jag kommer att hitta den rätta mattan och den kommer inte att vara beige.

Sen när vi har hittat mattan så kommer maken att tro att vi är klara med inredningen av vardagsrummet. Så är dock inte fallet. Mitt på mattan har jag tänkt att det ska det ligga en Fatboy. Det behöver inte vara en Fatboy. Det får gärna vara en billigare motsvarighet som Roomox eller något liknande. Men rosa eller lila hade jag och gullefjunet tänkt oss. Det beror ju lite på mattan. Om mattan är rosa måste ju säcken vara lila och vice versa. Jag och gullefjunet har pratat om detta – hon vill också ha en megastor kudde på golvet. Det var en lätt införsäljning. Jag förstår vikten av att skaffa allierade.

Maken vet inte om att det finns någonting som heter Fatboy ännu. Det blir bäst så tills vi har kommit överens om mattan. Han kan börja trilskas om mattan om han får reda på att det finns någonting som heter Fatboy som ska ligga på mattan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *