Piteå vs Stockholm

Det är mycket som är bra med att bo i Stockholm jämfört med Piteå. Det finns jobb i Stockholm. Om man inte är miljardär är jobb en bra sak att ha. Piteå har inte så många jobb att skryta med.

Det finns kollektivtrafik som går mer än två gånger om dagen i Stockholm. Vilket är bra, för då kan man åka buss och tåg hela dagarna om man vill. Om man inte har ett jobb förstås, då får man nöja sig med att åka kollektivt till och från jobbet. Det är inte fy skam det heller, för bästa gemenskapen med sina medresenärer får man under rusningstrafiken.

I Stockholm finns mycket butiker, restauranger, pubar och saker att göra om man inte är så intresserad av att vara i skogen. Om man nödvändigtvis måste ha träd finns det dessutom skogar även i Stockholm. Det finns fler träd i Stockholm än vad det finns butiker och restauranger i Piteå.

Själva boendet i Stockholm däremot….. det är inte mycket att hänga i julgranen. Vill man hyra behövs det 4-10 års kötid för att ens få komma på visning. Om man vill ha ett boende som rymmer ens ytterkläder, några basplagg, en gryta, en stekpanna, en 14 tums tv, en stol och en enkelsäng får man hosta upp samma hyra som för en trea i Piteå. Eller minst dryga miljonen om man ska köpa.

Om man inte har alla de där åren i kötid får man lov att köpa eller hyra i andra hand. Om man förutom ovanstående basprylar har en lyx-accessoar som en unge med obligatorisk sparkcykel och 20 mjukdjur och en badbalja måste man hosta upp 12-20 papp i andrahandshyra för att få plats med sig själv och sina pinaler. Alternativt kan man få betala 3-6 miljoner för ca 70 kvm. Jag hatar att ha det trångt så då får man ju lov att kasta ut både stekpannan, sju mjukdjur och badbaljan för att få plats.

Därför blir man sjukt avundsjuk när man ser att man kan köpa ett sådant här fint hus på 180+88 kvm mitt i centrala stan i Piteå för två miljoner. Synd bara på den där lilla petitessen med att man ska måsta ha ett jobb för att köpa det och att jobb är hårdvaluta i Piteå.

Fint hus

Om ni äger ett företag i Piteå får ni gärna höra av er och erbjuda mig ett välbetalt jobb så kommer jag tillbaka som ett skott. Jag är duktig på det mesta och inte det minsta kräsen. Jag kan vara chef över anything.

2 thoughts on “Piteå vs Stockholm”

  1. Jamen visst blir man avundsjuk när man kan få så mycket mer för pengarna i hemorten, är själv inflyttad och varit i karusellen med andra hands uthyrning. Till slut var det bara att hosta upp pengarna och köpa sitt boende men inte är det kul inte! Det går dock att hitta hyfsat boende men då får man bita i det sura äpplet och köpa något i kranskommunerna med lång pendlingstid istället. Ska dock inte klaga som bor i Nacka med bra kollektiv trafik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *