Potatis och rysk roulett

På Piteåtidningens framsida idag stod det att det är som rysk roulett att köpa potatis i säck. Det är Bo som skrivit en insändare. Vi kallar honom Bosse va? Det känns som att Bo är en Bosse. Eller kanske till och med en Bossaknopp. Så kallar vi någon som är lite löjlig här på det lokala språket.

Bosse är i alla fall upprörd över att potatisen står öppet i affärerna så att ljuset kan nå dem. “Det är ju inte konstigt att så många är gröna” säger han. Sen upptar han en fjärdedel av hela insändarsidan till att förfära sig över att potatisen inte visas någon respekt.

Värst av allt är enligt Bosse att köpa potatis i säck, jag antar att han anser det eftersom säcken är försluten. “Då har man verkligen spelat rysk roulett” säger han. Eftersom hälften kan var gröna.

Så spännande det låter när Bosse köper potatis. Det måste ju vara en riktig adrenalinkick att köpa potatis om man känner att man leker med döden varje gång man väljer potatispåse. Själv tar jag bara en påse och lägger den i vagnen. Jag känner aldrig någon jättespänning över potatispåsvalet.

Jag tycker att det är as-tråkigt att mathandla. Om man la in lite dramatik i det hela och jämställde valet av potatispåse med risken av att få en kula i huvudet skulle kanske hela shoppingtrippen kännas lite mer spännande. Tänk er vilken rysare man skulle kunna skapa kring valet av avokado. DET om något är ju ett lotteri.

Men för att återgå till Bosse. Han tycker att man “borde säga till affärsidkarna att så här kan man inte behandla potatis”.

Vi avslutar med ytterligare ett citat från Bosse. “En måltid utan potatis är som en sommar utan sol”.

2 thoughts on “Potatis och rysk roulett”

  1. Vilken tur att Bo/Bosse/Bossaknopp lyfter denna urvidriga behandling av vår livsviktiga matpotatis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *