Recept på lättlagad pizza

Eftersom mina matlagningsinlägg är populära hos flera två av mina läsare tänkte jag att jag ska dela med mig av ett väldigt enkelt och lättlagat recept på pizza. Man behöver bara en ingrediens.

En Billys pan pizza. Så här gjorde jag min. Först la jag den på en tallrik. Sen tog jag en sax och klippte av hörnet. Längst med streckmarkeringen på förpackningen, den är markerad med en liten sax om du inte hittar den.

Var noga med att INTE kasta bort hörnbiten som du klippt bort. Där finns nämligen viktig information för hur man lyckas med tillagningen.

Sedan stoppade jag tallriken med pizzan i micron och körde den på full effekt i två minuter. Sedan tog jag ut den ur micron. Tyvärr har förpackningen ingen streckmarkering för hur man öppnar resten av förpackningen när pizzan är klar. Jag kollade Billys hemsida, men det fanns inga tips där heller. Så här löste jag problemet, man kan säkert improvisera och prova sig fram med andra metoder också. Jag klippte i alla fall upp tre av sidorna, som ett lock ungefär, och sedan lyfte jag försiktigt ut pizzan med hjälp av en kniv och en gaffel.

Sedan livade jag upp pizzan med lite oregano. Jag rekomenderar att du smular oreganon mellan fingrarna när du strör den över pizzan. Då framträder oregano-smaken ännu mer. Speciellt om du köpte kryddburken 2009.

Hips vips har du en smaklig lunch med BÅDE antioxidationsmedel E300 och konserveringsmedel E250 i. Billys hemsida föreslår att man serverar med en sallad till men det skippade jag. För det är ju sallad på menyn till middag.

Avnjutes gärna med ett glas cola, helst med is i. Från glasflaska eller aluminiumburk. Coca Cola smakar bara inte rätt när den kommer ur en PET-flaska. Finns det inte på glas eller burk kan man lika gärna köpa en Fanta eller 7up.

3 thoughts on “Recept på lättlagad pizza”

  1. Mycket informativt, du har verkligen talang för matlagning! Jag har några frågor som du kanske kan hjälpa mig med;
    a) hur vet man när vattnet kokar, och
    b) ska man smälta smöret när man gör chokladbollar?
    Skulle verkligen uppskatta svar så här inför helgen!

  2. Oh Vic….

    Jag hann bli så glad att du skulle visa prov på din arsenal av recept. Jag har minsann hört att du blev erbjuden att skriva din egen kokbok när ni bodde i London, men att du tackade nej av skäl vi andra inte förstår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *