Sanningen om bloggfrukost

När man ser frukostar på bloggar är det alltid någon sorts naturell yoghurt med vänskapliga bakterier, müsli och färska bär i. En hembakad surdegsmacka utan smör med mager ost eller skinka och en hel lunchportion av grönsaker på.

Jag har alltid tyckt att det där är präktigt så att det förslår. Kan man verkligen inte duka upp och fotografera något gott? Jag misstänker att bloggare inte äter upp sin präktiga frukost, utan att de kastar bort den när de har fotat den och sedan äter de något normalt till frukost.

Så här såg i alla fall min helt riktiga frukost ut som jag först dukade upp på en bricka, fotograferade och sedan åt jag upp den.

BloggfrukostMacka med majonäs på OCH under osten. Grön dekoration. Jag skulle förstås ha kunnat anstränga mig och hällt upp colan i ett glas med is, men jag tycker att det är gott direkt ur burken också.

Jag behövde inte dansa någon yoghurtdans i morse förresten. Maken gjorde varm mjölk och hällde upp en flaska som gullefjunet tyckte var fel flaska så hon ratade den. Alltså märkte hon aldrig att det inte ens var välling och var lika glad ändå. Förutom att hon var sur över den felaktiga flaskan förstås. Sen vägrade hon även alla frukostalternativ jag gav henne (jag erbjöd inte cola, det skulle hon förstås ha nappat på) så då gick vi till dagis och åt frukost där istället. För skattemedel. Fastän jag är hemma idag. På Familjeliv sägs det att det är sådana som jag som får välfärdssamhället att förfalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *