Semestertips

När man har semester har man ju en massa tid att spela spel. Typ Bamse-Fia. Alla vet att när man har semester kommer man inte undan. Man kan inte skylla på att man inte har tid. Man är inte en bra förälder om man inte ställer upp och spelar spel i oändlighet när man har semester. Så är regeln.

Så här kommer mitt bästa tips när ni helt enkelt har fått nog av att spela Fia (med eller utan knuff. Spela aldrig med knuff, då tar det aldrig slut…).

Insistera att alla deltagare måste följa ALLA regler. Man får inte slå om för att man inte gillar siffran man fick. Om man slår en femma så går man fem steg. Man stannar inte efter fyra bara för att det finns en burk dunderhonung på fjärde steget. Man måste slå tärningen. Man kan inte leta fram den siffra man vill ha och lägga ner tärningen på bordet. Man får bara slå två gånger på raken om man får en sexa. Man får bara kliva ur boet på ettor och sexor.

Håll stenhårt på alla regler. Och låt ingen vinna bara för att de inte har fyllt fem ännu. Alla spelar på samma villkor. Den som vinner på riktigt vinner.

När man råkar ha turen att vinna får man inte vara med och spela längre. Problem solved.

20150716_164643

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *